Tadić napustio DS!

0
1121

tadicBeograd – Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i počasni predsednik DS-a napustio je stranku koju je vodio od februara 2004. do novembra 2012. godine.

Tadić je odlučio da napusti DS zbog neslaganja sa, kako kaže, pravcem kojim ide stranka pod vođstvom Dragana Đilasa.

Boris Tadić na nedavnoj maratonskoj sednici GO DS-a nije dobio podršku jer je većina članova stala je uz Dragana Đilasa. Tadić je tada rekao da nije zadovoljan odlukom stranke.

Podsetimo da su tada Đilasa, između ostalih, podržali Bojan Pajtić, Dragoljub Mićunović, Vida Ognjenović, Nataša Vučković, Dragan Šutanovac, dok su Tadićev predlog podržali Miki Rakić, Slobodan Homen, Snežana Malović i druge demokrate koji su bili na funkcijama za vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića.

Tada je predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović pozvao sve članove DS-a, a ne samo Glavnog odbora, da ostanu jedinstveni. Mićunović je ranije rekao i da Demokratska stranka nije „ni Draganova, ni Borisova“.

Boris Tadić je, međutim, ubrzo odbio poziv Dragana Đilasa da pomogne kampanju DS-a za beogradske izbore kada su u medijima i počele da se pojavljuju spekulacije da će Tadić na izbore ići sa svojom listom.

Tanjug

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime