Tajna srpskog pravoslavnog kanabisa

5
2119
Foto: iskra

Šta povezuje srpskog popa, veroučitelja tranvestita i aktuelnog potpredsednika SAD?

Droga!

Droga i crkva, preciznije.

Ili još preciznije: srpski pop je Milan Jordović (41), sveštenik SPC u Crkvi Svetog Save u Požegi; transvestit je Požežanin Zoran Marinković (43), bivši veroučitelj, sada zvonar i pojac u crkvenom horu, sveštenikov je družbenik ili družbenica; potpredsednik SAD je Majk Pens (58), republikanac koji je svojevremeno odbio da glasa za samostalnost Kosova, ali bi ga danas osamostalio do Niša i makedonske granice sa Grčkom.

U starom srpskom jeziku, za transvestita se govorilo da je đevojkan, izvedeno od đevojka, a za sveštenika je važilo da je časni otac, izvedeno od čast; potpredsednik SAD nije poznat arhaičnom srpskom jeziku, a to bi bio čauš, osoba koja na svadbama ”vodi red” u ime domaćina, ali i uveseljava goste kao pajac i budala; u Pensovom slučaju, domaćin je Donald Tramp, predsednik.

Šta, dakle, sjedinjuje časnog oca, njegovog đevojkana i Trampovog čauša?

Prvu dvojicu čačanska policija uhapsila u Mrčajevcima sa gomilom skanka u kolima, što je parohijanima časnog oca ipak lakše palo – nego da su ga uhvatili na gomili sa đevojkanom: – Jordo ima pare, šta će njemu droga? – debatuju parohijani. – Možda mu je i smešteno, ali… Šta mu treba da se viđa sa muškarcem koji se oblači u ženske ’aljine..?

– Šta im je taj skank? – ne smiruju se parohijani. – Isto što i marihuana, ali čistije, udara tri puta jače! – Kol’ko može da te udari 27 kila? – Udari te od 27 do 50 hiljada evra, u džep! – Crni Jordo, tol’ke pare, a sa đevojkanom se vozi!

A, čauš Pens?

Osim što je vodio red i uveseljavao goste u Podgorici, na Samitu Jadranske povelje, gde je izjavio da ”Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani bezbednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana”, veleizvoleo je i reći ”da je Rusija pokušala atentat na Mila Đukanovića”…

Da Vas podsetimo:  Srbi sa severa Kosova najviše veruju KFOR-u

U ovom trenutku – životni putevi opisane trojke se razilaze: časni otac i đevojkan su u pritvoru zbog šverca droge, a Pens je na slobodi, što je uz Trampa vrlo uslovna kategorija.

Dok čame u zatvoru, priča o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i drogi odlazi u drugom pravcu: u crkveni ”Rehabilitacioni centar Crna Reka”, kod Tutina, gde je pop Branislav Peranović iz narkomana isterivao drogu lopatom po zadnjici, i ikazuje se slika: na jednoj strani časni otac Jordo narkomane kljuka skankom, na drugoj pop Peran uzvraća lopatom po dupetu drogiranog…

Mada ovakva terapija, zbog smera lopate, za kontraindikaciju može imati da droga ostane u organizmu, ali ’ajde…

Perpetuum mobile, na crkveno-srpski način, ipak!

I trajalo je sve dok Peran nije štanglom ubio čoveka, lečeći ga u Jadranskoj Lešnici, misleći da nosi drogu, a nije nosio. Drogu je nekoliko godina kasnije nosio časni otac Jorda…

Da li bi ga Peran odvalio štanglom?

Pre odgovora na ovo pitanje, radnja ove priče seli se u Indijanapolis, pod svodove crkvenog hrama posvećenog – kanabisu. Pre dve godine, stolar Bil Levin (59) tamo je osnovao prvu Crkvu kanabisa!

Vernici se pričešćuju marihuanom, umesto hlebom i vinom, a umesto hrišćanskih poruka, sveštenik propoveda ”moć trave”! Imaju 700 vernika i 12 zapovesti, od ”ne budi đubre”, do ”ne puši đubre”…

Registrovao ih i ”dozvolu za rad” dao im je, lično, ko?

Onaj čauš, Majk Pens, koji je tada bio guverner Indijane, gde je, inače, kanabis zakonom zabranjen, ali je Pens dozvolio da vernici Crkve kanabisa legalno kupuju i koriste drogu! I postao Trampov potpredsednik!

Ovi ”kanabisterijanci” sada se nameću kao prirodno utočište i pribežište raspopa Jorde i đevojkana Zorana: kao što SPC ima svoje eparhije u SAD, tako bi i Crkva kanabisa mogla imati i srpsku eparhiju ovde: Jorda da se odrekne Boga, đevojkan se već odrekao muškarca u sebi, prihvate kenabisterijanstvo, skuće neku crkvicu i ženski hor i – ”Skank te veseli”, umesto ”Bog te veseli”…

Da Vas podsetimo:  Zašto Anna Lindh ćuti o Nato bombama

To bi i Majka Pensa preotelo od Crne Gore, pod naše skute: morao bi doći u Srbiju da ustoliči Jordu za poglavara Srpske kanabisterijanske episkopije, da usput Srbiju proglasi vodećom u bezbednosti i odbrani Zapadnog Balkana, a Mila Đukanovića atentatorom na Rusiju.

Tako im pomogao Bog i Skank!

Ako ih ne pretekne Nada Macura: ona je pre neko jutro, možda i sama okađena, TV gledateljstvu saopštila da se mladi u Srbiji ”sve češće drogiraju tamjanom”!

Nešto kao: duneš dva-tri grama tamjana, bog te ne vidi, ali ti vidiš Boga!

Radoje Andrić

iskra.co

5 KOMENTARA

  1. Овај свештеник је ружно огледало лепе СПЦ,-е, у коме верници не требају да се огледају.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime