Tajno sa NATO, javno sa Rusijom

0
906

guskovaDa li je budućnost Srbije u EU ili u bliskoj saradnji s Rusijom. O ovom i drugim pitanjima, redakcija „Srbin info” je razgovarala sa dr Jelenom Guskovom:

Srbin.info: Kako Srbija može da se priključi evroazijskim integracijama?

Dr Jelena Jurijevna Guskova: Bilo koja srpska vlast mora da ima strategiju u kom smeru i kako treba da se razvija država, što ja ne vidim kod aktuelne vlade u Beogradu. Srpski političari moraju da znaju šta hoće za Srbiju u narednih 100 godina. Ako će da krene u EU i NATO šta čeka srpski narod i državu? Da li će uslediti i otcepljenje juga Srbije? Vlast bi morala da ima strategiju kako da sačuva Srbiju od daljeg rasparčavanja. Po mom mišljenju, spas za Srbiju je samo tamo gde je Ruija. To znači umesto EU, evroazijske integracije.

Ako postoji takva strategija, ako postoji takva politička ličnost koja bi sve to mogla da stavi na papir, onda bi Srbija lako mogla da se priključi evroazijskim integracijama.

Srbin.info: Kako komentarišete to što Srbija u isto vreme „flertuje” sa Rusijom i ispunjava sve ultimatume EU i NATO

Dr Jelena Jurijevna Guskova: Ne možete da očekujete da budete deo evroazijskih integracija, tajno krijući od svog naroda bezuslovno težite NATO i EU članstvu. Na taj način se države međusobno ne povezuju. To se radi diplomatski. Trebalo bi da znate da srpska diplomatija ima prednost u Rusiji. Kada dođu čak i nezvanično, u privatnu posetu, umaju vrlo dobar doček u Moskvi. Znači, ako Srbija krene u pravcu evroazijskih integracija ona će ih i dobiti. Ali, igra na dve stolice je nemoguća.

Srbin.info: EU ima poznate „vrednosti”: gej prava umesto porodice, moć bankarima i velikim korporacijama… Koje su vrednosti Evroazijske unije?

Da Vas podsetimo:  Zašto svi ćute o zločinima u Pivskim Dolima i selu Velika?

Dr Jelena Jurijevna Guskova: Vrednosti koje počivaju na osnovama nacionalne i odgovorne države. Takođe, one su, kao i sam evroazijski savez, u fazi izgradnje, što znači da i Srbi, kao i drugi slovenski narodi koji žele da pristupe ovom savezu, mogu svojim stavom i pozicijom da doprinesu formiranju sistema istinskih vrednosti,  umesto onih koje promoviše Brisel – zaključuje Guskova.

Izvor: Srbin.info

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime