Takozvane “Siromaškice”: Recept za posne, hrskave i ukusne kiflice sa džemom

0
361
Foto: printscreen

Potrebni su vam sledeći sastojci:

Testo:

300ml ulja
150ml vruće vode
1 prašak za pecivo
500g brašna

Nadev:

džem

Za valjanje:

200g šećera u prahu
1 vanilin šećer

Postupak:

Pomešajte vodu i ulje, zatim prašak za pecivo i promešajte
Postepeno dodajte brašno mešajući, prvo kašikom a zatim rukom
Testo podelite na 3-4 loptice , pa na pobrašnjenoj površini rukom oblikujte spljošteni krug a zatim rastanjite oklagijom u krug prečnika 20-25 cm.
Presecite krug nožem tako da dobijete 8 trouglova.
Stavite na svaki deo po malo džema i umotajte kiflice.
U pleh stavite papir za pečenje i poređajte kiflice.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, kada stavite kiflice smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne porumene.
Vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu u koji je umešan vanilin šećer. Prijatno!

Izvor: Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime