Taman pomisliš ne može apsurdnije, a onda u Kostolcu organizuju svečano otvaranje fotokopirnice

1
1919
Foto: printscreen

Korona se stišava, vreme je da se vratimo uobičajenom životu i velikim projektima koji su bili započeti. Jedan od njih u Kostolcu je očigledno otvaranje fotokopirnice u srednjoj tehničkoj školi koja će značiti đacima, ali izgleda, mnogo više onima koji su je svečano otvorili.

Presecanjem crvene trake, uz aplauz i prisustvo medija u Tehničkoj školi sa domom učenika Nikola Tesla u Kostolcu svečano je otvorena – fotokopirnica! Povod je bio dana škole čija je proslava zbog korone odložena, ali se nije čekalo sa grandioznim otvaranjem prostorije u kojoj se nalaze kopir mašine.

Za presecanje vrpce bilo je potrebno čak troje ljudi, jedan predstavnik Grada, jedan predstavnik škole i jedan prestavnik đačke zadruge. Kažu da će fotokopirnica puno da znači učenicima ali i ostalim građanima Kostolca i da će početi da radi iako deca do kraja školske godine uopšte više neće dolaziti u školu.

Ovo je tek jedno u nizu „grandioznih“ otvaranja kojima smo bili svedoci u Srbiji. Jedno od upečatljivijih se desilo prošlog septembra kada je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma najavio da će u 52 jagodinska sela na svakih 300 metara pored njiva biti postavljeni toaleti sa kupatilima kako bi leti poljoprivrednici mogli da se osveže. On lično je jedno svečano otvorio.

Povod za svečanu ceremoniju otvaranja svojevremeno bilo je uređenje i asfaltiranje 250 metara staza između grobnih parcela i novosagrađeni toalet pored kapele na groblju u Leskovcu. Lokalna vlast uložila je u to preko dva miliona dinara.

U Miroševcima kod Leskovca je takođe uz svečanost i prisustvo lokalnih medija otvorena septička jama koja će služiti lokalnoj osnovnoj školi.

Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. Daleko je važnija vest o „otvaranju septičke jame u selu Miloševci kod Leskovca“. Pitam se ako je već „otvorena“ da li je možda neko od zvaničnika, npr. predsednik Leskovca, neko od „mesnih zajedničara“ idr. pripit posle koktela u čast otvaranja, sleteo u tu „otvorenu“ jamu? Ta vest bi bila prava vest za napaćene Srbijance a možda bi poslužila kao ideja gde „smestiti“ sve esenesovce sa vlasti i njihove koalicionare -od onih iz BG do onih iz poslednjeg srpskog sela! Naravno ne na čuveno „đubrište istorije“ nego pravo u septičke jame. A njih, hvala Bogu, po Srbiji taman koliko treba. Pomenuti i nisu za nešto bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime