Tanjugu duplo više od ostalih

0
283

Prema podacima sa portala javnih nabavki, Tanjug je od leta prošle godine dobio pet ugovora ukupne vrednosti 7,7 miliona dinara, Beta tri ugovora vredna oko 2,8 miliona dinara, a Fonet jedan u vrednosti od oko 850.000 dinara, objavio je portal Nova.rs.

Od marta ove godine, kada je formalizovana odluka da firma „Tačno“ može narednih deset godina da, uz naknadu, koristi imovinska prava Tanjuga, ta agencija je dobila dva nova posla sa ministarstvima – 1,19 miliona dinara (sa PDV) vredan ugovor sa Ministarstvom za rad i zapošljavanje, kao i ugovor od 1,8 miliona dinara (sa PDV) sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Posao je dodeljen u pregovaračkom postupku, a kao za nepostojanje konkurencije navode se tehnički razlozi, odnosno to što samo određeni privredni subjekat može da isporuči dobra, pruži usluge ili izvede radove“, piše Nova.rs.

Navode i da je Tanjug u avgustu prošle godine dobio posao „praćenja i snimanja aktivnosti Kancelarije za KiM“ vredan oko 1,6 miliona dinara, dok je u novembru 2020. za vesti koje proizvodi sklopio ugovor sa Ministarstvom spoljnih poslova u vrednosti od oko 1,2 miliona dinara, a u decembru i dva miliona dinara za medijsko praćenje Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Agencija Beta je, kako piše Nova.rs, u isto vreme sklopila tri ugovora – u vrednosti od 714.000 dinara (bez PDV) sa JP Pošta Srbije i sa Ministarstvom kulture i informisanja od 779.988 dinara , a u toku je pregovarački postupak sa Kancelarijom za saradnju sa medijima za njene usluge.

Reč je o poslu vrednom oko 700.000 dinara bez PDV.

U istom periodu agencija Fonet zaključila je samo jedan ugovor, i to sa Ministarstvom spoljnih poslova u vrednosti od oko 845.000 dinara sa PDV. To ministarstvo je platilo Fonetu usluge multimedijalnog paketa servisa vesti, piše Nova.rs.

Da Vas podsetimo:  Dopunske delatnosti – manje vremena za novinarski rad ili „slamka spasa“ za kvalitet sadržaja

Izvor: Sinos

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime