Tapija na majicu, na klub, na grad, na život…

0
1045
Novka Savić / Foto: Đ.Đ. printscreen (kolubarske.rs)

Dugogodišnja igračica, nagrađivana sportiskinja, bivša predsednica Ženskog rukometnog kluba Novka Savić, pojavila se u petak na skupu podrške uhapšenom radniku „Krušika“ Aleksandru Obradoviću, koji je organizovan na Gradskom trgu.

Njeno pojavljivanje na tom skupu u majici sa obeležjem rukometnog kluba koji je, zajedno sa još nekoliko rukometašica, obnovila 2015. godine i to nakon što ženski rukometni klub u Valjevu nije postojao četiri godine, izazvao je reakciju aktuelnog rukovodstva ŽRK Metalac 2015, članova Srpske napredne stranke.

„ŽRK Metalac 2015 najoštrije osuđuje i ograđuje se od pojavljivanja bivše predsednice kluba Novke Savić na političkom skupu u majici sa obeležjem kluba. ŽRK Metalac je sportski klub koji se bavi isključivo sportom, a ne politikom“, napisala je predsednica kluba Ana Gajić.

Na fb stranici otišlo se korak dalje, gde su pokušali da omalovaže i ponize poznatu valjevsku sportiskinju. „Ukoliko dotična osoba nema novca da sebi kupi majicu, mogla se obratiti i našlo bi se dobrih ljudi koji bi joj pomogli“.

Novka Savić nije želela da komentariše saopštenje i uvredljivu objavu na fb stranici rekavši da to nije prvi put da je novo rukovodstvo vređa i omalovažava.

Što se tiče njenog pojavljivanja na skupu podrške Aleksandru Obradoviću, Novka Savić, koja nije član ni jedne partije, kaže da taj skup nije doživela kao politički, mada nema problem ni da posećuje političke skupove ako to bude želela.

„Došla sam kao građanka Valjeva da podržim sugrađanina Aleksandra Obradovića“, rekla je kratko Savić za Kolubarske.rs.

Novka Savić, jedna od najboljih rukometašica u istoriji kluba, se dve decenija aktivno bavila rukometom, više od deset godina je bila član uprave kluba, a nekoliko godina i predsednik. Višestruko je nagrađivana, sportiskinja Valjeva 1983. godine, dobitnica je Zlatne plakete od Rukometnog Saveza za doprinos, razvoj i unapređenje rukometa, SOFK Valjevo je dodelio Plaketu za postignute sportske rezultate i doprinos razvoju i afirmaciji sporta i fizičke kulture u Valjevu…

Da Vas podsetimo:  Da li će Srbija zbog Banjske ostati bez evropskih fondova?

Nakon pauze od četiri godine, koliko nije postojao klub, Novka Savić je, sa još nekoliko rukometašica i uz pomoć Rada Marića, zalaganjem, entuzijazmom i ogromnom željom da se ženski rukomet u Valjevu vrati tamo gde pripada, obnovila u martu 2015. godine rukometni klub koji danas nosi naziv ŽRK Metalac 2015.

Na čelu obnovljenog kluba bila je tri godina, da bi u decembru 2018. godine pod pritiskom pojedinih članova uprave iz redova SNS, podnela ostavku. Tada su na čelo kluba postavljeni SNS kadrovi – bračni par Gajić; predsednik ŽRK Metalac 2015 je Ana Gajić, dok je njen suprug Milan Gajić, koji je odbornik u Skupštini grada, potpredsednik kluba.

Darija Ranković
Izvor: kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime