Tehnologija srpske napredne vlasti – sve po PS-u

1
230

PS je vojni termin i znači Pravila Službe. A u vojsci, kao i u poliviji, PS mora da se poštuje, pa tako i u SNS-u (Srpska Napredna Stranka). A kako to u SNS-u u praksi izgleda videli smo u aktuelnom slučaju Gorana Stamenkovića, policajca, šefa smene u beogradskom MUP-u u noći kada je rušena Sava Mala, kome je pretpostavljeni naredio da ne interveniše. Kasnije, kad su se stvari otele, „vrh policije“, GS pominje tadašnju državnu sekretarku Dejanu Hrkalović, ga je ubeđivao da preuzme krivicu. Predočene su mu pretnje – iskusan si čovek, iskusan si policajac, kao što je to pitanje života i smrti za Vladu, tako je i za tebe, sve do članova porodice, rečeno mu je. A ako prihvati krivicu, obećanja – za petnaestak dana postavljenje na mesto načelnika i još neka uzgredna obećanja – legalizacija nekih objekata koje je gradio.

Goran Stamenković (foto: KRIK)

Goran Stamenković, iskusan policajac, je prihvatio ovo drugo. Na suđenju koje je usledilo, prihvatio je krivicu – eto, nije znao ko ruši i šta ruši u centru Beograda. Optužen je za krivično delo nesavsnog poslovanja! Baš stroga kvalifikacija krivičnog dela za dozvoljeno rušenje celog jednog kvarta u centru Beograda. A i sudija je bio strog – pet meseci zatvora, uslovno – na izdržavanje te ksazne će da ide tek ako opet, u ostavljenom roku, dozvoli rušenje nekog drugog kraja Beograda. Terazija na primer – ako se našim arapskim prijateljima prohte da na mestu sadašnje palate Albanija podignu neki oblakoder. I oprezan – da ga je „rebnuo“ samo mesec dana više, bezuslovno, Goran bi po slovu zakona ostao bez posla – kako bi onda mogao da bude unapređen u načelnika.

Bilo kako bilo, Goran je odslužio kaznu – uzdržao se od rušenja u uslovljenom periodu, i zatražio da i druga strana ispuni dogovoreno. A oni se prave ludi – od sveg obećanog, legalizovali mu samo jednu četvorospratnicu koju pre toga godinama nije uspevao da legalizuje, ali on u izgradnji ima još nelegalno započetih objekata, a obećali su da će mu i to srediti.

Da Vas podsetimo:  Godišnji umor: Letovanje s decom (za Danicu Grujičić)

I, Goran Stamenković, sa osećanjem prevarenog pravednika, kreće u akciju – obraća se svima za koje misli da mu mogu pomoći – čak do predsednikaVučića, ali ga oni, da izvinete, ne jebavaju – obratio se medijima i to, zamislite, ne tv Pinku na primer, već onom najgorem u vlasništvu Đilasa i Šolaka …

I sad ostaje da se vidi šta će biti sa pretnjama – obostranim, i sa jedne i sa druge strane. Nije isključeno da će Goranu Stamenkoviću, biti dodeljen novi advokat – onaj već uhodani, Vladimir Đukanović, na primer – onaj što je istovremeno i predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva, koje uzgred budi rečeno bira i razrešava sudije – naravno tu nema mesta, šta ono beše – sukobu interesa, i on će to rešiti po istom principu po kome se rešava i slučaj do nedavno ozloglašene Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u MUP-u (njena tri dosadašnja advokata su se povukli i ustupili mesto Đukanoviću), pa se pretpostavlja da će to isto učiniti i dosadašnji advokat Gorana Stamenkovića. Svi se oni povlaće i ustupaju mesto Vladimiru Đukanoviću, inaće advokatu početniku, koji se od nedavno specijalizovao za slučajeve gde je neko od njihovih na onoj drugoj strani – može on to, neko rešenje će se već naći u obostraanom interesu – i vuci siti i ovce na broju.

* * *

Gde mi to živimo – sve se rešava sistemom uslovljavanja i međusobnog namirenja. Koje je to pravosuđe u kome se jedan evidentno počinilac krivičnog dela – i za nepostupanje po dužnosti da spreči rušenje Sava Male i za nelegalno sklapanje dila o priznanju krivice, oseća pravednikom. Ko je ustanovio tako nakaradne sisteme vrednosti i postupanja – za ovo poslednje posebno mislim na pravosuđe.

Da Vas podsetimo:  RUŠENJE SRPSKE TVRĐAVE NA SEVERU KOSOVA!

*U mom selu ima jedan opančar.

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

autor:Dragiša Čolić

 

1 KOMENTAR

  1. Горан Стаменковић се прихватањем кривице за не чињење, и ако је то у супротности са описом његовог посла уврстио у послушника. Сва његова погађања око легализације нелегално изграђених објеката, па можда и саобраћајне несреће у Нишу са смртним исходом, врло су тешка и мучна…. Те се симпатије ни благонаклоност не могу очекивати.Душа је продата ђаволу…….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime