Telekom poklonjen teroristima

0
851

djuric-kim-tanjugO drugim aspektima potpisanog sporazuma o Telekomu na KiM upućujem čitaoca na tekst Aleksandra Pavića o istoj temi.

Ovde ću samo ukratko objasniti pitanje imovine Telekoma na KiM, koja je novim briselskim potpisom poklonjena teroristima i narko dilerima, koji sebe od milja zovu predstavnicima tzv. Republike Kosovo.

Ovim potpisom Telekom se odrekao svoje osnovne imovine, a to je pravo na delatnost mobilne telefonije na KiM. Da pojasnim, u strukturi vrednosti imovine bilo kog teleoperatera, samo pravo da obavlja poslove mobilne telefonije je daleko najvrednije. Sve drugo uzeto zajedno, fiksna telefonija (najčešće pravi gubitak ali ima značaja zbog sinergije sa mobilnom i internetom-kablovskom mrežom), bazne stanice, svi prenosni sistemi, softveri, sve je to manje vredno od samog prava na obavljanje usluga mobilne telefonije.

Ključna vrednost imovine Telekoma je bukvalno poklonjena secesionistima (u najboljem slučaju), sa odložnim rokom predaje poklona od dve godine, nakon čega tzv. Kosovo postaje vlasnik te imovine.

Kolika je vrednost poklona najbolje ćete razumeti ako se setite da je pravo trećeg operatera u Srbiji kupljeno za više od 300 miliona EUR, da je Mobtel bankrotirao onog trenutka kada je izgubio pravo bavljenja mobilnom telefonijom, a da je Telenor to isto pravo (istina i sa korisnicima) kupio za preko 1,5 milijardi EUR.

1108434818-700x379I još se ova grozota prikazuje kao „model“ po kome će se rešavati i ostala pitanja imovine na KiM.

Ne tvrdim da je bilo ko iz srpske delegacije tražio mito da bi potpisao ovakav sporazum o imovini Telekoma u Briselu, ali da su tražili, sigurno bi im bilo isplaćeno 10 miliona EUR.

Priznavanjem prava da raspolaže opsegom frekvencija (ima jednak tretman u pravu kao rudno bogatstvo), dodatno je učvršćen i suverenitet tzv. Kosova, ali to i jeste suština Briselskog sporazuma, pa to ovoga puta samo navodim kao prostu činjenicu.

Da Vas podsetimo:  Stvaranje hrvatske domovine uvek mora biti u srpskoj krvi…

Objašnjenje koje smo čuli da je dobro da budemo siromašniji, manji i poniženiji, a teroristi i narko-dileri bogatiji za našu imovinu, suvereniji za naša prava i samouvereniji za naša poniženja, da bi nam bilo bolje, nije bilo ubedljivo. Nedostajao je vučićevski prekor kako nismo dobar narod. Kud baš sad da ode u Kazahstan.

branko-pavlovic

Branko Pavlović

www.fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime