Protesti u Nišu: Teror izvršitelja tek sledi?

0
1156

12107728_671729676263862_1644169798565180177_nZbog toga što vlast pokazuje nebrigu oko komunalne i cenovne politike, drastično raste broj Nišlija koji su na udaru privatnih izvršitelja i to je problem koji će tek eskalirati. Ovu konstataciju jednog od rukovodilaca ovogodišnjih socijalnih protesta Ivice Živkovića, samo dan posle nešto masovnije protestne šetnje, potkrepljuje činjenica da nam se javljaju čitaoci tvrdeći da im za komunalna dugovanja od samo tri ili četiri hiljade dinara, na naplatu dolazi trostruko više jer su previsoki tzv. troškovi izvršenja, koje građani najčešće i ne razumeju – prenosi portal novinarionline.com.

– Skup je ovoga puta organizovan radi iskazivanja nezadovoljstva opstrukcijom svih do sada postignutih dogovora od strane gradskog rukovodstva. Nije došlo do smene poslovodstva JKP Toplana, a to je vrlo opravdan zahtev, a predstavnik Udruženja nije pozvan ni na jednu od sednica Nadzornog odbora ovog preduzeća. Pritom, kada govorimo o izvršiteljima i činjenici da građani ne mogu da isplate previsoke račune koji im se nameću – moram da kažem da imamo osnovane sumnje da će previsoke cene grejanja biti vraćene na iznos s početka godine – kaže Ivica Živković, koji je i jedan od rukovodilaca udruženja predsednika skupština stanara u Nišu.

Posle protesta u četvrtak uveče (10.12.2015.), jednog u nizu protiv cenovne politike niške toplane i načina rada ovdašnjeg Parking-servisa, Živković primećuje jednu, reklo bi se, novinu:

– Čini mi se da se budi i svest mladih. Juče je na ulicama Niša bio najbolji deo grada: nekoliko desetina intelektualaca koji su odlučili da se pobune, izvestan broj mladih kojima je jasno da neće biti dostojni boljeg života ukoliko ne zauzmu mesto odgovornog građanina u društvu, kao i veći broj nezadovoljnih stanovnika našeg grada koji znaju da niko neće stati u odbranu njihovih interesa, niti će ih sačuvati od sve ozbiljnijih pretnji zaplenom imovine od strane privatnih izvršitelja koji prete svima onima koji ne mogu da izdrže prevelike namete, a koje aktuelna gradska vlast nije uzela u zaštitu.

Da Vas podsetimo:  Evo zašto Vučić smenjuje Gašića

Osim Gradskom toplanom, nezadovoljstvo Nišlija koji čitavu godinu izlaze na ulice, upereno je i protiv “bahatog odnosa” JKP Parking servis prema vlasnicima automobila u Nišu. Po ovom pitanju bilo je podela i unutar samog SNS-a koji vodi ova dva preduzeća. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kritikovao je Parking servis koji, kako je rekao, i sam ne poštuje zakon kada obeležava parkirališta te da je licemerno da od građana traži da ga se oni slepo drže. Javnost pritom podseća da u gradu nije nikla ni jedna javna garaža iako se to navodilo kao jedan od glavnih razloga osnivanja ovog preduzeća, koga štrajkači još nazivaju i “partijskom mašinom za punjenje gradskog budžeta“.

facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime