Teško je rečima opisati ukrase u Vranju plaćene 25.000 evra

0
205

Gradski park u Vranju ovih dana je trebalo da zasija „za sve pare“, odnosno za 2.999.990 dinara, koliko je Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ izdvojilo da ateljeu „Kucljak“ iz Beograda plati za 6 svetlećih figura. Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, predmet nabavke bili su „dekorativni ram za slikanje 2D sa sirenom“, „novogodišnji pehar“, vila sa krilima i leptirima, anđeo i lokomotiva sa vagonima.

Većina figura je postavljena, deci svetiljke privlače pažnju, lokalni mediji bliski vlasti izveštavaju o „nikad lepšem i ukrašenijem“ Gradskom parku, dok humorističke stranice nove ukrase poistovećuju sa svetlećim falusom koji je beogradski umetnik Pijanista postavio ispred Skupštine grada Beograda.

Danas smo obišli „nikad lepši i ukrašeniji“ Gradski park i napravili nekoliko fotografija figura koje je Atelje Kucljak, javnosti poznat po milionskoj figuri vrapca na Adi Ciganliji i cvetnom paunu u Nišu od preko pola miliona dinara, izradio za Vranjance za 25.000 evra.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Na glavnom ulazu u park je ram sa kojeg visi sirena, a od novogodišnjih motiva tu su zelene ukrasne trake, svetiljke i figurice u obliku četinara.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

U njenoj blizini su tri figure leptira, sa svetlećim nogicama, i krilima ukrašenim trakama poput onih od celofana.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Levo od leptira, u središnjem delu parka je figura nazvana „novogodišnji pehar“, koju prolaznici upoređuju sa falusom, ili misle da je cvet. Svakako privlači pažnju mlađih koji se fotografišu pored svetlećeg objekta.

Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Lepo izgleda figura anđela, a žičanu konstrukciju krase crvene, bele i zlatne ukrasne trake i svetiljke.
Tu je i veliki Sneško Belić, takođe obmotan ukrasnim trakama. Zatekli smo i dvojicu radnika koji su postavljali poslednju figuru, lokomotivu sa vagonima

Vranje Novogodišnji ukrasi i rasveta u Vranju
Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Inače, u Vranju neće biti organizovanog dočeka, a kao i prethodnih godina, deo novca iz budžeta će umesto za koncerte, biti preusmeren u fond za bolesnu decu i mlade.

Da Vas podsetimo:  Mira usvojila blizance s Daun sindromom koje je majka ostavila nakon očeve smrti

https://otvorenosr.rs/

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime