Premijer spreman da pogne glavu

1
910

Interesantno je kako novinari režimskih medija namerno zaboravljaju Vučićevu izjavu da će ubiti 100 mulimana za jednog Srbina dok priča o pomirenju sa Bošnjacima.

9TTv8kk

Tema oko zločina u Srebrenici ponovo je aktuelna i to je idealna prilika da još neko vreme slušamo Vučića kako se prenemaže. Nećemo podržati rezoluciju Evropskog paralementa, pognuću glavu, neću ići u Srebrenicu, ići ću ako me pozovu, to je strašan zločin…

Međutim, da su mediji u Srbiji zaista slobodni, svaka Vučićeva rečenica koja se odnosi na Srebrenicu i tumačenje da li je reč o genocidu ili ne, bila bi osporena snimkom iz devedesetih godina kada je Vučić izjavio da ćemo “ubiti 100 muslimana za svakog ubijenog Srbina”.

– U Srebrenici se dogodio težak, jeziv zločin i Srbi kao narod koji je mnogo, najviše stradao, da bi pokazao svoju veličinu, mora da pokaže da poštuje tuđu patnju i bol. Zato mi moramo više nego bilo ko da razumemo tuđu bol, i to ne zato što nam to kažu stranci. Mi moramo više da pokažemo da poštujemo muke, patnju, bol. Ako hoćete da razumemo mržnju mnogih Bošnjaka prema nama, moramo to da uradimo, rekao je Vučić na današnjoj konferenciji za štampu.

Srebrenica je idealna prilika da se Vučić, čovek koji je u Skupštini indirektno pozivao na genocid, dvadeset godina kasnije predstavi kao nekakav umišljeni mirotvorac.

– To je veliki i strašan zločin i zato smatram da je trebalo da se radi na pomirenju. Rezolucije sa strane nisu donele pomirenje, naprotiv. Zato srpska Vlada ne može da podrži Rezoluciju koja je predložena. Spreman sam da pognem i sagnem svoju glavu da pokažem kakav odnos imamo prema nevinim srebreničkim žrtvima da bi 99,9 odsto Srba, koji nisu počinili taj zločin, moglo da ide uspravne glave. Spreman sam da odam počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama u Srebrenici, rekao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Grupa ekologa popisala preko 100 divljih deponija u Nišu, najviše ih ima na Paliluli

Ako smo dobro razumeli Vučića, čovek koji se lično zalagao za ubistvo muslimana u odnosu 100 prema jedan pognuće svoju glavu kako bi 99,9 odsto Srba, koji nisu počinili taj zločin, moglo da ide uspravne glave.

Čekaj malo! Čovek koji se zalagao za ubistvo muslimana danas će da pogne svoju glavu i žrtvuje sebe kako bi 99,9 odsto nevinih Srba, koji nisu počinili zločin, moglo da idu uspravne glave?!

Ako neko mora da pogne glavu to je Aleksandar Vučić, ali ne zbog nas 99,9 odsto, već zbog sebe lično i svojih reči! Nas 99,9 odsto već 20 godina hoda čistog obraza i čistih ruku, ali se stidimo činjenice da čovek koji se zvanično zalagao za ubistva danas vodi našu Vladu i izjavljuje da će zbog nas 99,9 odsto pognuti glavu!

Koliko arogantni morate biti da izjavite tako nešto?!

Inače, gotovo sve ličnosti devedesetih godina na neki način su odgovarale za svoja (ne)dela iz tih godina. Neki leže u zatvoru, neki su ležali u zatvoru, a neki su platili glavom. Jedino su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić prošli bez ogrebotine! Štaviše, ti ljudi sa prljavim dosijeima iz devedesetih godina danas vode politiku mira i stabilnosti!

Posebno je interesantno što domaći mediji ne podsećaju javnost na njihove ratnohuškačke aktivnosti. Kao da su Vučić i Nikolić rođeni onog dana kada su osnovali Srpsku naprednu stranku. Jedino se “Euronews” usudio da Vučiću postavi pitanje oko “ubijte jednog Srbina, mi ćemo 100 muslimana”.

Vučić je u tom intervjuu rekao da je ta izjava izvučena iz konteksta! Dakle, pošto nam je Vučić saopštio da to nije rekao na taj način, danas sebi daje za pravo da spušta glavu za nas 99,9 odsto građana Srbije čistog obraza.

Da Vas podsetimo:  Kosovo ili siromaštvo?

teleprompter.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime