Tkačev o faktorima koji dovode do raspada porodice: Muškarcu najvažnija žena, ne majka

0
131

Sveštenik Andrej Tkačev objasnio je koji su to faktori koji dovode do raspada porodice.

Image by 💙♡🌼♡💙 Julita 💙♡🌼♡💙 from Pixabay

Od ukupnog broja zaključenih brakova u Srbiji razvodom završi čak jedna četvrtina, što je poražavajuća brojka. Koji je razlog učestale stope razvoda na našem podneblju?

To je tema o kojoj bi se moglo diskutovati, ali kao primarne razloge parovi izdvajaju različitost karaktera, emotivno distanciranje i finansijske probleme.

Nekad se desi i da se parovi razvedu nakon 30-40 godina braka, ali ipak stručnjaci i statističari navode da je sve više razvoda među mladim parovima, a neretko je to čak i nakon samo jedne godine zajedničkog života.

Sveštenik Andrej Tkačev objašnjava da postoje različiti razlozi za razvod braka.

Oko 40 odsto brakova se raspadne zbog poroka koji ima jedan od supružnika. Život sa osobom koja je sklona raznim porocima nije ni malo lak, a još manje je zanimljiv.

Socijalni koncept pravoslavne crkve dozvoljava razvod braka kada je jedan od supružnika sklon porocima koji negativno utiču na celokupnu atmosferu u braku. Sledeći razlog za razvod braka je nedostatak mesta za stanovanje.

Mladima je neprijatno kada se venčaju da žive sa roditeljima. Oni žele da imaju svoj dom u kome će oni voditi glavnu reč, ali kada žive sa roditeljima to nije moguće. Još jedan razlog koji najčešće vodi do razvoda je uplitanje rodbine i roditelja u brak svoje dece.

Andrej Tkačev, FOTO: Printscreen/Youtube

Mnoge žene ne znaju da kada se udaju njihov muž postaje njihova najbliža osoba na svetu, a žena mužu. Dok niste u braku vaša najbliža osoba je vaša majka ili otac, ali kada se oženite i udate, vaša najbliža osoba postaje vaš supružnik.

Mama i tata se povlače korak unazad i udaljavaju se od vas prema stepenu uticaja na vaš život i prema stepenu važnosti za vas. Malo je ljudi koji će ovo razumeti, pa devojke koje su se udale i dalje veruju da im je majka i dalje najbliža osoba, a ne njen muž.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-NAŠA SPREMNOST

Muškarac koji se oženio misli da mama zna najbolje šta i kako treba, da mamu treba voleti, poštovati i slušati njene savete. Najvažnija osoba u životu muškarca treba da bude njegova žena, a ne majka.

Često roditelji počinju da se mešaju u život mladog para dajući im savete koji im više štete nego što im koriste. Muž i žena su zajednica koja ne podrazumeva stepen srodstva.

Muž i žena su jedna osoba i bliži su jedno drugome nego njihovi roditelji i to svi moraju shvatiti. Tek kada prepoznamo faktore koji dovode do razvoda možemo raditi na njihovom otklanjanju. Za brak se treba boriti. Da biste ga održali morate biti jaki, morate imati veliku dušu, čist um i srce koje veruje.

Morate se boriti za brak je jer brak sveta zajednica dvoje ljudi, zaklučio je sveštenik.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime