Toma se javi – vaistinu se javi

0
897

Nikolic TomaJoš je rano za podvlačenje crte, „berbu“ ušiju i lov na utvare, ali je Tomislav Nikolić napravio predračun, onako bircuski, za sebe i delimično javnost, tek da obznani kako je i uz kazan s rakijom pažljivo pratio situaciju, bio s narodom i uočio dve pojave na koje se već može uprti prstom kao najodgovornije za katastrofu koja je poharala Srbiju: sužnji i Bog!

Što se prvih tiče, predsednik je napomenuo da poplave nisu opomena za vlast i političare, već narod, s čim se apsolutno slažem – narod je na najbrutalniji način opomenut koliko je pogrešio na izborima (i vlast i opozicija su nam ko letnje gume po snegu)…

E, sad, što se Boga tiče, o tome bi mogli da raspravljamo, ali se, realno, malo šta ima spočitati predsedniku – u pravu je, jbg, i zbog toga Gospod od Tome sasvim sigrno neće dobiti: orden, flašu „tomovače“, diplomatski pasoš, a najverovatnije će i iz temelja pokajnice u Bajčetini izvaditi fakultetsku diplomu, koju je u njih položio kao jednu od najvećih svetinja i misterija!

Lično, da mi je da predsedavam jednoj od onih dramatičnih sednica kriznog štaba (ili kako god se zvalo), koje dobrano liče na španske serije u kojima se ispostavi da je otac sebi brat, baba sin svojoj jetrvi, a neko slep (obavezno ima po jedan) najedanput progleda i ugleda oca za kojeg je mislio da mu je majka, najozbiljnije bih potegao pitanje odgovornosti Boga i njegove sprege sa tajkunsko-kriminalno-vatikansko-ustaškom falangom!

Dakle, prvo sastaviti utemeljenu i racionalnu krivičnu prijavu protiv Boga, zatim raspisatiTomislav-Nikolić međunardnu poternicu, pronaći dovoljno kompromitujućeg materijala koji ga povezuju s tajkunima i otuđenim centrima moći, a naposletku možda privesti na informativni razgovor deo sveštenstva koji je, po sopstvenom priznanju, u njegovoj službi i koji, sasvim moguće, zna gde se Bog trenutno nalazi?!
Dabome, i Sveti arhijerejski sinod dužan je da da neka obaveštenja, koje se ne tiču samo kubikaže i cene vozila kojima raspolažu, već i zbog čega smo zaslužili sve ovo, zašto baš za Tominog mandata, da li je Bog inicijator akcije prisluškivanja predsednika (još nije rešena ta misterija) i što je još važnije, a vraća nas na početak, da li je čitav narod uključen u istu rabotu?!

Da Vas podsetimo:  Ekostraža: Ziđin minirao planinu Staricu iznad Majdanpeka

Možda nekome Nikolićeva teorija zvuči labavo, možda čak i smešno, ali je trenutno jedina zvanična kojom raspolažemo i valja barem diskutovati o njoj.

Lako je Tadiću bilo vladati, on je protiv sebe imao samo sebe i uspešno se izborio s tom mukom, a Toma?
Toma, bre, uz sve što spada u opis njegovog posla još mora da se nosi s narodom, natprirodnim silama (neke teorije vele da ga prisluškuju vanzemaljske civilizacije i umiru od smeha), a naposletku i sa samim Gospodom, kojem se zavetovao još onomad štrajkući glađu do žeđi i smrti.

Sve je to, hvala bogu, preživeo, a sad ovako da mu vraća?!

No, dobro, biće vremena za objašnjenja i odgovore: čim rakija odleži, a organi gonjenja uđu u trag Bogu, maskirani u mantije i sakriveni u zasedama oko bogomolja.

Osim one bajčetinske, nju će Toma lično da nadzire, pa ako neko pozdravi sa: „Pomaže bog“, da odgovori kako to pomaže i kome?

Srbiji sigurno ne, pa da vidimo i zbog čega?

Mihailo Medenica

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime