Tomislav Bokan nedavno za Insajder priznao da je u JP zapošljavao svoje simpatizere

0
917

Tomislav Bokan je juče uhapšen s još dve osobe zbog sumnje da su protivzakonito zapošljavali u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u Novom Sadu.

Tomislav Bokan insajder net
Tomislav Bokan

Redakcija emisije Insajder, u saradnji s lokalnim TV i radio stanicama, već godinu dana istražuje zloupotrebe u lokalnim javnim preduzećima širom Srbije. Tokom istraživanja otkrili smo brojne zloupotrebe koje su se dešavale u javnim preduzećima u Novom Sadu. U tom kontekstu jedan od naših sagovornika bio je i Tomislav Bokan, kao bivši direktor JP Urbanizam iz Novog Sada i savetnik direktora novosadskog vodovoda.

Intervju čiji deo možete da pogledate snimljen pre pet dana, a ceo serijal o tome kako su lokalna javna i komunalna preduzeća svojevrstan partijski plen, biće emitovan uskoro.

Tomislav Bokan, lider pokreta „Dinara-Drina-Dunav“, priveden je juče zbog sumnje da je s još dve osobe protivzakonito zapošljavao radnike u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u Novom Sadu. U intervjuu potvrđuje da je zapošljavao simpatizere svoje političke opcije. On je dodao da je to nešto što sve stranke rade.

Predsednik pokreta „Dinara-Drina-Dunav“ je na rukovodeće pozicije u Novom Sadu došao kao član vladajuće koalicije koju je predvodio SNS, a koja je upravljala glavnim gladom Pokrajine od 2012 do 2016.

Bokan je, kao nosilac liste Romske demokratske stranke, ušao u novosadski parlament 2012. i najpre podržao vlast koju je formirala Demokratska stranka. Široka koalicija se raspala samo dva meseca kasnije, kada je RDS uz SPO dao podršku Srpskoj naprednoj stranci. Tada je Tomislav Bokan postao direktor JP Urbanizam u Novom Sadu, a dve godine kasnije je savetnik direktora Vodovoda. U vlasti je bio do izbora 2016, kada njegova stranka nije prešla cenzus. Na poslednjim izborima je podržao Sašu Jankovića, ali se Janković ogradio od nje.

Da Vas podsetimo:  OPASNA PROPAGANDA ALEKSANDRA VUČIĆA!

Tomislav Bokan u ovom intervjuu između ostalog je istakao da protiv njega već šest meseci traje istraga zbog sumnje da je zapošljavajući kadrove u javnim preduzećim izvršio krivično delo trgovine uticajem. On je takođe dodao „da se radi o političkom procesu“.

Pogledajte deo razgovora.

www.insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime