TOMISLAV NIKOLIĆ – RAZIŠAO SE SA SNS

7
3541

Prevara i poniženje koje se pamti!

SNS je obeležila svojih devet godina postojanja od kojih je pet godina na vlasti.Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić je na citirao Branu Crnčevića kao „gurua“ u stvaranju SNS, ali ne i stvarnog arhitektu Tomislava Nikolića .Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić osnivač i privi lider SNS nije bio na obeležavanju 9 godina SNS. Zašto?. Tomislav Nikolić je prevaren od strane Aleksandra Vučića i politički „otpisan“ od vrha SNS, ne samo pred kraj mandata kao predsednk Srbije, već i u poniženju i obmani na obeležavau dana državnosti i njegovog 65–tog rođendana kada je i Aleksandar Vučić i skoro čitava vlada bojkotovala Tomislava Nikolića.Pored toga Aleksandar Vučić je eliminisao skoro sve bliske saradnike Tomislava Nikolića i neutralisao kao prvog „operativca“ partijske vlade Radoslava Nikolića. Postoje indicije da će radoslav Nikolć uskoro biti smenjen kao gradonačelnik Kragujevca. Tomislav Nikolić se nije uklopio u novu političku realnost na realciji Vučić-Dačić koji su dopustili da Tomisla Nikolić bude kao predsednik države ali i kao osnivač i prvi šef stranke „vučen“ po blatu od strane SRS i dr Vojislava Šešelja, ali vučićevih koalcionih partnera ,računajući i stranačke saradnike Vučića u SNS. Imenovanje Tomislava Nikolića za predsednika Nacionalnog saveta za kooridinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom je bio nužni ustupak koji je bio podstaktnut dobrim odnosima tadašnjeg predsednika Nikolića sa vrhom vlasti u Moskvi i Pekingu .Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pristao na ovaj kompromis zbog političkog stava Moskve i Pekinga da Tomislav Nikolić bude „oficir za vezu“ sa ove dve moćne države i vlade i njihov ekonomski uticaj u Srbiji. Ova pozicija Tomislava Nikolića nije po volji oligarhije SNS i Aleksanda Vučića, ali je izvesno da će Vučić sve učiniti da Tomislav Nikolić ne ostane ceo mandat na toj fužnosti. Već je za ovu poziciju iz senke viđen sadašnji ministar i „ruski čovek“ dr Nenad Popović koji bi ovu poziciju mogao da umesto Tomislava Nikolića preuzme 2018 godine iz praktičnih razloga. Tomislav Nikolić ne može da „oprosti“ Vučiću za poniženje i političku prevaru i zato se neće verovstno pojavljivati kao osnivač SNS na sličnim skupovima. Tomislav Nikolić je na dosta vulagarn način politički eliminisan. Nikolić je očekivao da bi mogao da bude premijer po metodu smene Putin i Medvedev što se nije desilo i još je veće poniženje za njega bio izbor Ane Brnabić za premijera. Sve ovo govori da je lider SNS i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić „školski“ rečeno „preveslo žednog preko vode“, a možda i „namagarčio“ Tomislava Nikolića kao čoveka koji mu je dao stranku na „tacnu“ i otvorio prostor za punu političku dominaciju i vlast i u stranci i državi.

Da Vas podsetimo:  Predizborno okupljanje patriotskih stranaka: Ko će najviše da profitira?

Tomislav Kresović

vidovdan.org

7 KOMENTARA

  1. Ako zelis da upoznas coveka, onda mu daj vlast. Nikolic je Vucica upoznao tek kad mu je dao vlast a mali prepotentan samohvalisavac unisti i narod i drzavu.

  2. Svakom čoveku se dešava ono, što na njega liči, kaže Oldos Haksli. Toma je ostao uglavnom nem, mada ne vidim zašto. Zar mu je bilo teško da nađe nekoliko reči među onih dvesta, sa koliko inače barata u svom rečniku?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime