Tomo, dolazi!

2
1242

Foto: espreso.rsTomislav Nikolić je prvi predsednik u novijoj istoriji Srbije kome pod prozorom ne viču „Tomo, odlazi“, nego „Tomo, dolazi!“.

I prvi je za koga Srbija nije „do Tokija“, nego do Rija.

I koji se neskriveno nada još jednom mandatu, pa da Srbija bude i do Tokija, gde se 2020. godine održava Olimpijada…

Fizički sam dobro spreman, pa mi ne smeta da šetam sa jednog stadiona na drugi, – javlja nam se predsednik iz Rija, – zaista želim sve da ih vidim, ali i da oni vide mene kako bi znali da imaju podršku cele Srbije. Pokušavam da provedem i što više vremena sa njima u selu, a tako će biti dok se ne vratim u Srbiju.

Za sada, neće ni da svrati u Srbiju, kamoli da se vrati! Ni on, ni predsednikovica Dragica.

A, Dragica nije ni otputovala u Rio, na Olimpijadu.

Predsednikov Kabinet saopštio je da ona neće putovati u Rio…

Nećete, valjda, verovati svojim očima, a ne predsednikovom timu sa Andrićevog venca?

Niste, valjda, toliki defetisti, da vas brine šta se događa u zemlji, dok se predsednik Nikolić, kako bi to rekao Aleksandar Vulin, „švrćka“ po Riju?

Zar je bitno što u odsustvu predsednika države građani Novog Pazara (koji nije u Brazilu nego u Srbiji) na mitingu podrške Erdoganu, kliču: „Ovo je Turska!“?

Zar predsednika ne zabrinjava što ka našoj granici gleda tri miliona izbeglica koje Turska može „otpustiti“ svakoga časa?

Nisu, valjda, formiranje nove vlade Srbije i premijerov ekspoze važniji od druženja sa sportistima „u ime cele Srbije“?

Šta bi, tek, veseli Amerikanci, Rusi, ili Turci počinili u Riju, samo da su sa njima i predsednici njihovih država! Koliko bi oni medalja osvojili da su Obama, Putin ili Erdogan sa njima u Olimpijskom selu, deleći zajedničku opasnost od zika virusa?

Da Vas podsetimo:  Staću uz vas

Ali – ne! Putin i Erdogan našli su za shodno da sastanče u vreme Olimpijade! Posle tog sastanka, Erdogan je izjavio da je Putin njegov veliki prijatelj… A svi znamo da je Putin Tomin najveći prijatelj! Da nije u Riju, mogao je Toma svom prijatelju Putinu reći da Erdoganu objasni kako Turska više nije u Srbiji… I kako taj Južni tok ili Turski tok moraju imati bar jednu prijateljsku cevčicu za Srbiju!

Ne! On će se iz Rija vajkati što nismo, dok je on tamo, osvojili nijednu medalju! Da li nismo? Ako je Kosovo Srbija, ako je još i srce Srbije, što predsednik Nikolić ne propušta da kaže, onda smo već osvojili medalju, zlatnu, na kojoj je trebalo da čestita Majlindi Keljmendi!

Ne! Naš predsednik, iako okružen duhom olimpizma u Riju, propušta i da se ogradi od izjave, ispostavlja se nesmenjenog ministra sporta koji je u njegovom odsustvu ponovo imenovan, Vanje Udovičića, koji je rekao: „Našim sportistima preporučili smo da siđu sa pobedničkog postolja ako se na njemu nađu predstavnici Kosova, kao i da ne intimiziraju sa kosovskim sportistima“!

Od kada, to, Srbi žele da postanu Hrvati?

Oni li su, ono, sišli sa košarkaškog pobedničkog postolja kada je trebalo pozdraviti srpsku zastavu i himnu?

Ako takvo uputstvo dajemo našim sportistima, znači li to da podržavamo Hrvate koji su pljunuli na nas i naša znamenja?

Predsedniče?

Vaše građane zanima i – kako to da je Olivera Jevtić otputovala u Rio bez trenera, „jer za njega nema para“?

Siromašna smo zemlja i nemamo para.

Ali za predsednika i predsednikovicu mora da ima!

Zašto niste rekli svojoj supruzi: Dragice, ti ostani kod kuće, u Rio putuje Slavko Kuzmanović, Oliverin trener, sramota je da naša maratonka na Olimpijadi bude bez trenera…?

Da Vas podsetimo:  Ne mogu da shvatim da ja ne zaslužujem da živim

I slutim da će sada Nikolići reći kako su putovali o svom trošku! A, otkud im, onda, tolike pare, kada žive od jedne za državnike veoma skromne plate?…

I nastavak bavljenja ovom temom – dovešće nas do onog: a i da imam pare, odakle mi…?

Ovakvih dilema Kuzmanović je razrešen, ali neće morati ni da se podvrgne posebnim preventivnim i zaštitnim merama po povratku sa Olimpijade, a koje je propisao Batutov institut. Svi će, pa i predsednik Nikolić, dva meseca po povratku iz Rija, morati da koriste kondome zbog zika virusa…

I zato će, testirajte ovo i na poligrafu, najveći uspeh Srbije na ovoj Olimpijadi biti – da nam se predsednik i predsednikovica vrate kući!

Pa da im napravimo doček ispod balkona njihove kuće u Bajčetini!

A, ako oni nameravaju da u Beogradu dočekaju naše sportiste koji će ipak osvojiti olimpijske medalje, moraju se vratiti pre njih!

To im je valjda jasno!

Radoje Andrić

Iskra

2 KOMENTARA

  1. Hm,hmm.Toma je bio “ svetski igrac“..poljubio je Putina i zahtevao “ ja,ljublju Rusiju, kupite nase autombile fiat,a mi odosmo u EU“..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime