Tončev pokazao diplomu zbog glasina i unutarstranačkih izbora u SPS

0
2040
Indeks Novice Tončeva / Foto:printscreen(Južne vesti)

Poslednje izjave da nema diplomu fakulteta, koje su se ovih dana pojavile na nekim društvenim mrežama, predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Novica Tončev, demantovao je pokazavši diplomu Građevinskog fakulteta u Nišu, gde je danas došao, kako kaže, da to dokaže svima koji govore da je kupio diplomu, ali i predsedniku SPS-a Ivici Dačiću.

Poslednji put pre desetak dana je na Tviteru, kako kaže, neko objavio njegovu sliku uz tekst “Tončev lažni inženjer, lažni doktorant…”

Kaže da ne želi da mu se ime više provlači u tom kontekstu, a priznaje i da je ovaj potez zbog izbora unutar partije.

Sad su i unutarstranački izbori i ja hoću mom predsedniku Ivici Dačiću da kažem da svako ko hoće da se kandiduje za bilo koju poziciju u partiji i državi, moraće da pokaže svoju diplomu – objašnjava Tončev.

Od svog predsednika Dačića očekuje još i to da izabrani funkcioneri nemaju afera iza sebe, da budu cenjeni u svojoj sredini i da pokažu svoju imovinsku kartu.

Na pitanje da li ovaj potez ima veze sa preispitivanjem toga da su diplome nekih visokih funkcionera plagijati odgovara da ima državnih institucija koje će time da se bave.

U daljem političkom životu ću sigurno da se borim protiv lažnih diploma. Ako neko vara prijatelje i komšije kupljenom diplomom, varaće sutra i u državi – zaključuje Tončev.

Novica Tončev upisao je Građevinski fakultet u Nišu 1981. godine, kako piše u indeksu, a 1988. postaje apsolvent i tvrdi da tada otvara svoju firmu.

Diplomu Građevinskog fakulteta, odseka Visokogradnja, uzeo je, tvrdi, 1992. godine, a 2008. godine upisao je i doktorske studije na tom fakultetu. Najavljuje, njegov doktorski rad trebalo bi da se zove “Tavanice Tončev” ako sva istraživanja budu u redu.

Da Vas podsetimo:  PACIJENTI I DALJE NA ČEKANJU ZA NASTAVAK LEČENJA, UGROŽENI I MALOLETNICI BORBA ZA TRAJNO REŠENJE PAUNOVE SE NE OBUSTAVLJA

Podsetimo, Novica Tončev, vlasnik je građevinskog preduzeća „Tončev gradnja“ u Surdulici i preduzeća „Tona-Bau“ u Beču.

Narodni je poslanik Socijalističke partije Srbije.

J. A, M. D.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime