Totalno pomračenje

3
1441
Foto: pixabay

Budući da decenijama na Zapadu nema ništa novo i ovaj 1. maj, Međunarodni dan rada, tradicionalno je, kako i dolikuje, u belom svetu obeležen suzavcem, pendrecima, gumenim mecima, maricama…

Za razliku od belosvetske “kvazi radeničke klase”, koja crnči i zlopati se za crkavicu od par hiljada evropskih novčanica, srbistanski radenici i poštena inteligencija, što decenijama unazad preživljava sa višestruko manjim platama, i ovog 1. maja su širom Srbistana iskazali nemerljivu socijalnu i sindikalnu svest. Predvođena ljutim i beskompromisnim sindikalcima srbistanska ponosna radnička klasa je poslodavcima i vlastima, po ko zna koji put, jasno i nedvosmisleno stavila do znanja da sa njom nema zezanja. Da Srbistancima ništa ne fali u praznoj kući.

Da nema toliko mizerne plate na koju oni neće pristati niti takvog poniženja i maltretiranja koje oni ne mogu ćutke trpeti.

I ovog 1.maja srbistanskim izletištima se širio miris roštilja, koje je srećno i presrećno radeništvo zalivalo hektolitrima piva i ostalih alkoholnih derivatima. Zapušivši na taj način usta svim onim mrsomudima što su se drznuli da drukčije kažu, kleveću i lažu, tvrdeći da je plata od dvestotinak evra nedovoljna za život dostojan čoveka. Drugim rečima svi oni što sa podsmehom već šest godina komentarišu tvrdnje i obećanja gospodara Vučića i njegovih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka sada bi definitivno trebali da zaćute, pokriju se ušima i zavuku u mišiju rupu, jer Srbistan u novijoj istoriji nikada nije imao tako i toliko odgovornu vlast.

Uostalom kada je to neki ministar rada, kao što je to onomad uradio aktuelni, učestvovao u prvomajskoj sindikalnoj šetnji, protestujući protivu lošeg položaj srbistanske radničke klase? Kada je to do onomad jedan vladin zvaničnik samom sebi i Vladi u kojoj sedi odlučno poručio da ovako više ne biva?

Da Vas podsetimo:  Tweeter Space

Nekom ko se vodi logikom ova srbistanska prvomajska sindikalno-ministarska idila može se učiniti sumanutom i krajnje apsurdnom. A opet da bi se proniklo u njenu suštinu nije potrebna bogzna kakva pamet. Potrebno je samo vratiti se u avgust 1999. godine i setiti se veličanstvenog pomračenja Sunca. Tada kada se ceo normalni svet divio ovom veličanstvenom prirodnom fenomenu, Srbistanci su se skrivali po podrumima i iza spuštenih roletni.

A zašto?

Zato jer su ih Miloševićevi “stručnjaci” i mediji ukazali na pogubne posledice koje može imati pomračenje.

I, šta onda još nije jasno u našem tragičnom slučaju?

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

3 KOMENTARA

 1. Osuditi Milosevica u Hagu bilo je izuzetno vazno, ne radi toga da se proglasi krivom jedna osoba,vec da de proglasiti krivom Drzava na cijem je celu. Bio je to DEBAKL suda. Sudilo se u stvari Drzavi Srbiji, a njezin bivsi predsjednik ju je branio srcem, znanjem,mudroscu i iznad svega istinom!!!!
  Nisu mu mogli nista drugo nego da ga ubiju, i time bar malo umanje sramotu i debakl koji su dozivjeli u sudnici! Upravo to se i dogodilo! Dakle Srbija NIJE KRIVA za sva zla 90’ godina!
  Ne mire se vjeciti neprijatelji SRBA sa takvim zakljuckom. Milosevica treba uvjek optuzivati, teretiti ga, podvaljivati mu i mrtvom, jer ljaga ostaje na DRZAVI SRBIJI,!! Za to su zaduzeni VELEIZDAJNICI, potplaceni novinari, Nevladine Organizacije, i svi oni koji cine neprijatelje Drzave Srbije i Srpskih Naroda. Rat protiv Srbije nikada nije prestao. Koriste se sva sretstva, i stalno se inzistira da se podavimo medjusobno. To je najjeftinije i najefikasnije. Treba zaglupiti narod do te mjere da ne uspijevaju uociti razliku koja dijeli dobre i lose ljude, patriote i izdajice, velikodusne i egoiste, dobronamjerne i zlonamjerne……….Umjesto toga morali bi se podjeliti ponovno na cetnike i partizane, i tko je jednom bio partizan ili cetnik dijeca i unuci i praunuci mu moraju biti osudjeni kao losi ljudi, izdajice, egoiste, zlonamjerne!!! Kada su Drzava i Narod u opasnosti od vanjskog neprijatelja ideoloski predznaci nestaju. I Seselj i Milosevic su pokazali da su velki patriote i lavovski su branili Srbiju, bez obzira na ideolosku razliku!! Samo ljudima skromnog znanja je ta ideoloska razilka iznad svega. Njih ce te vrlo lako prepoznati. Kada pisu,osim sto neznaju za cinjenice,argumente itd.nego i sama pismenost im je upitna, pocetna solva imena i prezimena pisu malim solvima .

 2. E,pa ovi su oni koji su bili sa miloševiće,svi do jednoga,samo njega nema.A i oni pre njih su deca titovih komunista.Taj ludak je sa svojim komunistima,znači sa komplet ovom garniturom i započeo problem.Što se tiče uništenja fabrika,pa njini su direktori i uništili te fabrike da bi ih za džaba opet kupila deca titovih komunista.Tako da niko drugi nije bio na vlasti već samo komunisti od 1945,kada su ih na vlast doveli staljinovi tenkovi.Ovi posle miloševića su sve deca titovih komunista,a posle njih opet ovi koji su bili sa njim kada je započela totalna ludnioca.Što se tiče fabrika,ni jednu nisu kupili stranci,već sve komunisti i njihova deca.Koliko se do sada zna,Mišković je miloševićev direktor,ostali iz istog tabora,tako da su fabrike koje su napravili radnici postale njihovo vlasništvo,ZA DŽABAKA.Čak i one privatne fabrike koje su oduzeli-opljačkali u ime radničke klase,a za dobro radnika,sdu oni sada prisvojili u svoje vlasništvo.Što se tiče tenkova,opet su to oni istopili da prodaju za staro gvožđe,a istine radi,gde god su započeli rat,tu Srba više nema.Tim tenkovima u Vukovaru,koga su opet tito i njegovi komunisti poklonili Hrvatima 1946,komandovala jedna budala kome je uzor bio jedan zločinac Sava,koga istorija opisa kao teškog zločinca koji je izvršio masovne zločine u C.Gori i Hercegovini 1941 i 1942,što portal SLOBODNA HERCEGOVINA,,ZLOČINI KOMUNISTA 1941 I 1942,OPISA SA TAČNIM IMENIMA ŽRTAVA,što muškaraca,što žena i dece.Svi oni koji podržavaju te zločine su isti kao i izvršitelji zločina.Eto,to je kratak prikaz zbilje,a to bi trebali opisivati istoričari,ali su njima zabranjeni nastupi u medijima,pa umesto njih vam prikazuju parove i farmu.Eto,svak će se naći tamo gde pripada.

 3. Slobodan Milosevic i mrtav izaziva histerican strah i paniku kod onih koji kritikuju drustvo i politiku. Tim prije ukoliko honorari za napisano dolaze iz inozemstva, bez obzira o kojim se novinama radi.
  Koliko i kako god se kritikovali “ovi sadassnji “ politicari, obavezno se mora istaci kako je ipak za vrijeme Slobe sve bilo mnogo losije!!!
  Prije svega da lì se uslovi i uvjeti mogu usporedjivati?
  Da lì je u takvim uvjetima bilo stvarno losije ?
  Da li je Milosevic unistio bankarski sistem i doveo strane banke?
  Da lì je zatvorio fabrike i dao ih bud zasto strancima?
  Da lì je on “istopio tenkove” i sveo jednu vojsku drzave koja se uspjesno branila od NATO na nivo jaceg lovackog drustva.
  Kakva je sada pregovaracka pozicija Srbije u vezi Kosmeta u usporedbi sa onom prije prevrata!!!
  Evo zbog cega se mora, o cemu god pisali,blatiti Milosevic, tako da se obicni gradjani ozbiljno ne za pitaju oko mnogih stvari, ili da im slucajno ne padne na pamet da jos jednom poslusaju poslijednje obracanje Milosevica gradjanima Srbije. Da lì je bilo sto pogresio u svom predvidjanju buducnosti Srbije ukoliko “ovi” dodju na vlast?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime