Tradicionalni mediji u Palminom hladu

2
283

Iako se delu javnosti koji je aktivan na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru, učinilo da je svedočenje o svojevrsnom seksualnom robovlasništvu u Jagodini snažno kao zemljotres koji bi trebalo da sruši vladu, konzumenti većine tradicionalnih medija mogu steći utisak da je samo naišla malo jača promaja. Možda će i zatvoriti medijske prozore koji gledaju na to što im liči na još jednu „običnu“ međustranačku prepirku.

Nema iznenađenja u načinu na koji su štampani mediji ispratili „slučaj Palma“. Čitaocima se prvo serviraju Palmin odgovor na optužbe i njegove ljutite poruke Mariniki Tepić, „Đilasovoj glasnogovornici“, a pri kraju teksta, na manje prostora, sažeto se kaže i šta je to za šta optužuju gradonačelnika Jagodine – tako je u Srpskom telegrafu, Kuriru, Večernjim novostima, pa donekle i u Politici. Alo ni ne pominje dramu. Blic i Danas jedini daju širi uvid u horor priču o podvođenju.

Ne iznenađuje, nažalost, ni tretman koji su tvrdnje o končarevskoj Sodomi i Gomori dobile na Javnom medijskom servisu građana Srbije. U centralnom Dnevniku Radio-televizije Srbije juče nije bilo priloga koji bi govorio o tom slučaju, nego je prezenterka u 23. minutu emisije pročitala dosta „svedenu“ informaciju o optužbama koje su izneli Marinika Tepić i svedok čiji je „identitet zamagljen“, odgovoru Dragana Markovića Palme, izjavi Igora Jurića iz Fondacije „Tijana Jurić“ i, na koncu, zapitanoj reakciji Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade, zašto Tepićka „nije prijavila ako je znala“ – i to bi bilo to. Bilo je, doduše, i nekih čudnih pokrivalica, tipa Palma sedi za kompjuterom pored sobne biljke, Zorana u belom kostimu razdragano prebira po nekim papirima.

Palma prvi ima reč

Politika, „institucija“ srpskog novinarstva, na naslovnoj strani, u levom uglu, plasirala je mali blok s najavom teksta sa strane 9 „Dragan Marković odbacio optužbe Marinike Tepić“. U naslovu je, dakle, „starije“ šta je rekao Palma, nego šta je rečeno o njemu. U tekstu koji je zauzeo manje od četvrtine strane ipak se kreće od toga šta je juče izjavila Marinika Tepić. Palmina reakcija dobila je nešto više prostora, a u antrfileu se našla i izjava Igora Jurića, data Beti, o tome da je on svoja saznanja o pedofiliji u Jagodini već saopštio tužilaštvu i bivšem ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Da Vas podsetimo:  Vesić kupuje deci tablete od naših para, Telekomu 5,5 miliona € razloga za zadovoljstvo

U Večernjim novostima lakše je pročitati na kojoj su strani. Na naslovnici se slučaj ne pominje, ali na trećoj strani stoji naslovni blok: naslov „Kod tužioca mora i Marinika“, nadnaslov „Palma o optužbama Đilasove saradnice da je u Končarevu podvodio maloletnice“ i podnaslov „Jedino je tačno rekla da će neko u zatvor, a to će sigurno biti ona“. U tekstu na četvrtini strane našlo se mesta i za antrfile „JS: Lažni svedok član SSP“.

Slabo obavešteni tabloidi

Kao što rekosmo, jedan od hardkor tabloida nije ni notirao priliku za bombastičan naslov; Alo je prednost dao naslovima poput „Goli mladić ujedao psa na ulici“ i „Na Egej može ko ima rezervaciju“.

Iako bi tabloidnoj štampi trebalo da je u krvi da juri javne ličnosti sa spuštenim pantalonama, i ostale srpske „žutare“ dosta su diskretne ovom prilikom, ali i jasne u tome za koga navijaju.

Naslovna strana Srpskog telegrafa privlači publiku pričom „Kako sam izvezao tenk na Košare i sprečio da NATO i Albanci upadnu u Srbiju“, a tek na trećoj strani saznajemo „Palma: Marinika, spremi prugasto odelo za zatvor“. U boksu je advokat Svetozar Vujačić, savetnik ministra Aleksandra Vulina, koji najavljuje da će u svojstvu građanina podneti krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić zbog izazivanja panike i nereda.

Kurir na strani 4 takođe daje glas gradonačelniku Jagodine „Palma: Marinika laže, moraće u zatvor“. Isti princip je na delu i u Informeru – Palma „viče“ „Danas idem u tužilaštvo! Marinika će u zatvor zbog laži“. Ispod antrfilea s Markovićevim „savetom“ Mariniki da „Spremi odelo!“, objavljena je fotografija razgolićene devojke koja kao poručuje – I meni treba odelo.

Bunga-bunga

Jednoglasje srpske štampe narušavaju Blic i Danas. Blic na naslovnoj strani daje najavu s fotografijama i izjavama Tepićeve i Markovića; „Tepić: Palma podvodi devojčice“ i „Palma: To su najgnusnije laži“. Temi je posvećena cela četvrta strana i dva stupca na petoj. Najviše prostora dato je ispovesti svedoka koji se pojavio na konferenciji za novinare s Marinikom Tepić.

Da Vas podsetimo:  Vojislav Janković – prvoborac transformisanja “DEMOKRATA” u “ŽUTE LOPOVE”

Danas najveći deo naslovne strane posvećuje najavi ove priče, pod naslovom „Tužilaštvo da istraži priču o Palminim „zabavama“. Na strani 3, gotovo celoj izdvojenoj za užas u Pomoravalju, naslov se varira u „Tužilaštvo mora da reaguje, a Vlada da padne“. Palmina izjava da će sam otići kod tužioca je u antrfileu, kao i podsećanje na premijerkinu izjavu iz 2016. godine „Na Palmine bunga-bunga žurke zvana i Ana Brnabić“. Tekst u Danasu završava se mišljenjem pravnika Milana Antonijevića da „žrtva mora biti u potpunosti zaštićena“, te njegovim pozivom na „bežanje od senzacionalizma“.

Ironija je u utisku da bi glavni generatori senzacionalizma najradije da pobegnu iz svoje kože. Biće, ipak, da samo još nisu dovoljno spremni da iz svih oružja raspale po svima koji su na suprotnoj strani od uzornog srpskog domaćina, čuvara tradicionalnih, porodičnih vrednosti, magneta za strane investitore i ambasadore.

Naslovna fotografija: Beta/Miloš Miškov/MO

Izvor: Istinomer

2 KOMENTARA

  1. najnovija namestaljka Sluzbe po nalogu zapadnih Sluzbi, da se pretposlednji Patriota u vladi provizijanca i lopovcine skloni, da zapadni bankari nastave da cerece vecinu naroda koja mora da placa poreze, ona manjina iz vlasti, oko vrha SNSa i Sluzbe, njima ne dolaze Izvrsitelji, plate 1 ratu, Izvrsitelj drzi predmet u fijoci dok ne zastari. Sledeci na redu je jedini preostali Patriota, g-din Ivica Dacic…ovome kumuje SNS, vidi se rat izmedju dela Sluzbe ( patriotskog ) i SNSa=provizijanaca i lopovcina ! ?

    • Vi ste očigledno pomješali Dačića i Miloševića. Sav politički imidz, Dačić je napravio sakrivajući se iza Miloševića, kojega se odmah odrekao, izdao ga, i u potpunosti odbacio patriotsku politiku svog šefa.
      Imao je priluku da SPASI SRBIJU, da napravi koaliciju sa ondašnjim radikalima, koji su dugo dobijali najveći broj glasova, ali kukavice i hulje, sluge zapada , DS,DSS , SPS i ostala „sitna boranija“ su bili brojniji od radikala. Onda je famozni zapad i amerika , uspjela da „skuha“ RADIKALE , koji su postali NAPREDNJACI, koji su više izdali i upropastili od svih prethodno…..zajedno. Samo lik poput Dačić je u koaliciji sa bilo kim, samo da je na vlast……… Dačića ni Milošević nije htjeo da preuzme SPS…….od onih koji su izdali Miloševica, Dačić je bio spretniji, okretni i bez trunke obraza !!! Kod njega nema ni trunke patriotizma, uvjek je bio koalicioni partner svim vlastima koje se predavale KiM Šiptarima, korak po korak, potpis po potpis i osim što je sam potpisivao, nikada se nije protivio tome. Šta je za VAS IZDAJICA ako vam je Pačić….tj. Dačić patriota ???? Betoven ( Palma ) je toliko izblamirana ličnost, da uopće ne zelim da ga komentarišem………koalicioni partner ……….poput Dačića……i on ima naglašeni patriotizam prema “ vlastitom dzepu “ !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime