Tražili im 50 pristupnica SNS-u da poprave put

0
164

Meštani sela Drlupa između Kraljeva i Kragujevca kažu da ih je kraljevački naprednjaci uslovili da im obezbede 50 pristupnica u članstvo partije, ukoliko žele da dobiju novi put, koji je još pre dve godine oštetila bujica. Ali, ni posle toga nisu ništa dobili.

FOTO: Printscreen/Nova.rs

Meštani sela Drlupa nakon poplava 2019. godine, u kojima im je bujica odnela deo puta, i danas se voze koritom reke, jer su sva obećanja gradske vlasti u Kraljevu da će dobiti put, nestala, piše Nova.rs.

Meštani ovog gružanskog sela naslušali su se toliko obećanja od gradske vlasti u Kraljevu, a još uvek nisu dobili jednostavan odgovor na pitanje kada će im put biti napravljen. A za sve to vreme, meštani koriste alternativni put koji vodi kroz korito rečice. Kažu sami ga posipaju, a kada su sezone kiša, onda prelazak nije moguć, i mora da se koristi obilazni put koji oduzima puno vremena.

– Odmah nakon poplave, dobili smo obećanje da će put u najkraćem roku da se sanira i vrati u prvobitno stanje. Posle samo dvadesetak dana smo dobili informaciju da je to prevelika investicija za Kraljevo, i da moramo da čekamo rebalans budžeta za 2019. On je prošao i opet nije bilo para za nas. Čekali smo da nas uvrste u budžet za 2020. Ali, ni tada nije bilo sredstava za nas. I tako smo stigli do 2021. godine – kaže Nenad Simović, meštanin Drlupe.

Poslednje u nizu obećanja gradske vlasti dogodilo se u decembru prošle godine, kada im je rečeno da je obezbeđeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Plan je bio da u martu ove godine započnu radovi. Osim što nije ni pedalj rekonstrukcije započet, meštani Drlupe kažu da su bili uslovljeni od Gradskog odbora SNS u Kraljevu. Prema njihovom svedočenju, naprednjaci su tražili da selo mora da im obezbedi 50 pristupnica, ukoliko žele da svi njihovi problemi budu rešeni.

Da Vas podsetimo:  U šest centralnoevropskih zemalja apsolutna većina očekuje dugogodišnji rat

– Ne mogu da kažem da smo bili prinuđeni i da smo morali, ali nam je rečeno da bi valjalo i da bi kada bi potpisali pristupnice, to ubrzalo rešavanje naših problema. Ja nisam direktno bio u kontaktu ni sa kim, ali pretpostavljam da je to tražio vrh SNS u Kraljevu, možda čak i Raškog okruga. Mi smo i to odradili. Ali s druge strane, odgovora još nema – rekao je Simović.

Iz Gradskog odbora kraljevačkih naprednjaka kažu da će radovi na sanaciji puta početi uskoro. Kažu već do kraja ovog meseca. Ali, nismo dobili odgovor da li je uobičajeno da selo od 130 stanovnika u jednom danu preda 50 pristupnica za članstvo u partiji.

Nebojša Simović predsednik Gradskog odbora SNS je negirao mogućnost da je on lično od nekoga iz ovog sela tražio da potpiše pristupnicu. Međutim, on nije mogao da tvrdi da to možda nije učinio neko drugi. Na naše pitanje, da li zna da je 50 pristupnica u danu stiglo iz ovog sela, Simović je rekao da mu to nije poznato. Dodao je i da svako ko želi može da potpiše pristupnicu.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime