Tražio od gazde platu, dobio batine

0
1035

zoran-stojanovic-pretucen-radnik-bagdala-720x540LESKOVAC – Radnik “Bagdala invest” iz Leskovca tvrdi da je od vlasnika te građevinske firme dobio batine od kojih se onesvestio, ali poslodavac negira optužbe i veli da ga nije ni pipnuo. Slučaj ispituje policija.

Zoran Stojanovic (40), sa dva infarkta i ugrađenim stentom, je radio na crno četiri meseca kao bagerista na utovaru zemlje za izradu opekarskih proizvoda. Batine je dobio na Aranđelovdanu u kancelariji svog poslodavca oko 16,30 sati, u prisustvu drugog radnika A.Đ.

“Ošamario me je tri do četiri puta po licu, zgrabio me za vrat i glavu mi udario o zid. Kolega je stao između nas, ali ga je gazda odgurnuo, i nastavio pesnicama da me udara po bubrezima dok nisma pao. Gušio sam se i maglilo mi se. Pokušao sam da iz torbe izvučem nitroglicerin, ali mi je oteo torbu i bacio je. Potom sam se onesvestio. Sledeće čega se sećam je hladna voda po licu”, priča čovek, koji povremnim poslovima kod građevinara izdržava suprugu i troje dece.

U lekarskim nalazima stoji da je Stojanović zadobio lakše povrede u vidu nagnječenja glave, sa crvenilom i krvnim podlivima u slepoočnom predelu obe strane i da je imao stresogeni doživljaj.

Incidentu je predhodila odluka četvorce radnika da sat ranije napuste radno mesto zbog slave. Sat kasnije Stojanovića je pozvao poslodavac da mu isplati zaostale dnevnice oko 40.000 dinara. Umesto plate, optužio ga je za štrajk i napao.

“Znao je da sam srčani bolesnik i nije mi dao da uzmem nitroglicerin iako sam zapomagao”, tvrdi bagerista koji je 12 godina trenirao džudo.

Njegov poslodavac negira sve optužbe, uz obrazloženje da je reč o “trivijalnim stvarima”.

“Sve je laž. Ja sam ugledan čovek, otac i suprug i nemam čak ni prekršajnu prijavu, za razliku od njega, a ako ne znate ko je on, malo se raspitajte”, kaže vlasnik “Bagdala invest”.

Da Vas podsetimo:  Simonović: Vesić i Miličko mi se svete, prete da će mi zašiti usta

On je najpre rekao da Stojanović nikada nije bio njegov radnik, potom da je bio samo na probnom radu, ali pri tom nije znao da kaže koliko je trajala proba.

“Razbesneo se kada sam mu saopštio da nisam zadovoljan njegovim radom i da za njega nema posla. Kleo me je i ja sam ga uhvatio za rever i izbacio iz kancelarije. Pao je i počeo da se valja po podu i da glumi napad i pokušavao da me snima telefonom, a torbu sam odbacio jer je hteo iz nje da izvuče nož. Sve su zabeležile kamere. Spreman sam da odgovaram na sudu, ali ako se dokaže da ga nisam ni pipnuo, tužiću i vas zbog narušavanja ugleda i klevete”, veli Dejan Janković, dok Stojanović odgovara da je jedina istina to što se pozvao na boga.

“On je pominjao nož i pred policijom, koja je pregledom utvrdila da ničeg sličnog nije bilo u torbi, a kada sam se osvestio rekao mi je da će se potruditi da me niko više u Leskovcu ne zaposli, čega se posebno bojim”, priča bagerista, sa vidnim crvenilom ispod očiju.

Posle iskaza policiji, jedini svedok ovog incidenta, takođe radnik na crno, A.Đ. je otputovao na rad u Slovačku. Stojanović je juče pisao tužbu s advokatom, a najavio je i prijavu Inspekciji rada. “Ma koliko me sve ovo koštalo, neću odustati od isterivanja pravde “, tvrdi pretučeni bagerista.

(Kraj) mil

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime