Trebinje za manastire na KiM-u

0
747

Preko 6.000 evra sakupljeno je sinoć od prodatih ulaznica na humanitarnom koncertu za obnovu pravoslavnih manastira i crkava na Kosovu i Metohiji, održanom u Trebinju, u Republici Srpskoj. Ovoj brojki biće dodat i sav prihod od prodatih pića i majci. Organizator koncerta je humanitarna fondacija „Delije“, poznata po brojnim projektima podrške Srbima na KiM-u, ali i obnovi više pravoslavnih crkava i manastira.

 Foto: Humanitarna fondacija "Delije"/Facebook stranica

Foto: Humanitarna fondacija „Delije“/Facebook stranica

Od prodatih ulaznica sakupljeno je ukupno 11.045 konvertibilnih maraka, 1.310 evra i 2.100 dinara, a sav prihod biće iskorišćen za, kako organizatori najavljuju, izgradnju krova crkve Svetog Luke u Grabovcu, postavljanje kapije u manastiru Devine Vode, kao i izradi trona za ikonu Presvete Bogorodice u manastiru Banjska.

Ako prikupljena sredstva dozvole, ona će, dodaju, biti utrošena i na nastavak obnove konaka u manastiru Draganac, kao i na popločavanje monaškog dvorišta u Visokim Dečanima.

Međutim, ovo nije konačna cifra prikupljenih novčanih sredstava, jer će naknadno biti uračunat i broj prodatih pića, kao i majici sa natpisom „Izgubljeno je samo ono čega se odreknemo, a mi se Kosmeta nikada odreći nećemo“, koju su posetioci koncerta bili u prilici da kupe.

Ovo je, inače, bio 20. jubilarni humanitarni koncert u organizaciji Delija, a sinoć su se na stadionu malih sportova „Aleksandar Masleša“ mogle čuti pesme grupa „Galija“, „357“, „THC La Familija“, zatim etno grupe „Trag“ i „Zahumlje“, nastup Ivane Žigon i Kosovskih božura, koji su redovni učesnici koncerata koje je do sada organizovala ova humanitarna organizacija.

Prethodni humanitarni koncert koji su Delije organizovale u Republici Srpskoj, bio je održan 2012. godine u Banja Luci, tada je sav sakupljeni novac bio iskorišćen za izgradnju zaštitnog zida oko manastira Devič.

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime