Treća strana medalje

2
1450
Protesti u Rumuniji / PrintScreen Youtube

Da li ste ikada razmišljali u čemu se to razlikuju Srbistanci od onih koje doživljavamo kao normalan svet. Većini će prvo na pamet pasti životni standard. Samo da se razumemo, kvalitet življenja je ipak samo skup mnogih preduslova i faktora koji državu čine državom, njene žitelje građanima, živeli oni u gradu ili na selu, a ne podanicima iza čijih “interesa” se ovde od pamtiveka uspešno skrivaju paraziti i probisveti koje neko pretenciozno naziva i političarima.

Za razliku od Srbistanaca oni kojima se zalomilo da žive u normalnim društvima na izborima ne glasaju za političare, partije i stranke, već isključivo za sebe i svoje porodice. Ne obaziru se oni na velike, po pravilu šuplje reči i besmislena obećanja. Otvore novčanik podvuku crtu i vide gde su.

Priznaćete, prosto k’o dve banke! Samo što se ta filozofija nešto baš i ne prima u Srbistanu, zemlji natprosečno inteligentnog naroda.

Ako do sada o tome niste razmišljali predstojeći prestonički izbori su pravi povod za to. Naprosto od ponovnog vaspostavljanja višestranačja oni imaju podjednak značaj koliko i republički. Činjenice da se u prestonicu slivaju i u njoj se na ovaj ili onaj način nabiraju ogromni novci, osnovni je motiv koji srbistanske politikante ovih dana nagoni da ne biraju sredstva ne bi li se dokopali makar i mrvice prestoničke vlasti i slasti.

I čemu onda iščuđavanje što u predizborne koalicije za prestoničke izbore ulaze i oni što do juče nisu mogli da se gledaju, a kamo li sarađuju. Pronikli su oni Srbistancima u dubinu duše. Znaju oni da narod srbistanski ne glasa stomakom i novčanikom već srcem, neko će reći praznom glavom. Ali svesni su i šta o njima misli prosečni Srbistanac koliko god im se činio zaleđenim. Nisu se poverenik Šojić-Trifunović, kolega mu, poslanik i, kako se priča po Čačku, novopečeni ugostitelj Par(m)ezanović, prislonički auto plekadžija i ostala bratija pred lokalne izbore tek tako skrili iza Milunovih leđa i integriteta. Stoga ne čudi što su beogradski naprednjaci na listu nagurali gomilu raznoraznih poznatih, javnih a pre će biti jadnih, ličnosti iza čijih će se leđa skrivati dok ne stigne vreme za podelu plena. A onda Jovo nanovo.

Da Vas podsetimo:  NOVI ALGORITAM SRBIJE

Samo, biće ipak da je i u Srbistanu sve više onih što ih zanima ko ih laže, ko krade, kako žive i kako preživljavaju! Lokani front u Kraljevu je onomad prebacio izborni cenzus, a svi su izgledi da će to uspeti i Inicijativi Ne davimo Beograd.

A Rumuni?

Rumuni opet na ulicama!

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

2 KOMENTARA

  1. Kad ovako iz dana u dan citam o Srbiji i njenim lopovima, pljackasima, izdajnicima, prodanim dusama, dupeuvlakusama, i ostalim negativcima zapitam se dali je ista ostalo u toj zemlji da nije pokradeno, opljackano, prodano, izdano i unisteno. Svaki izbori na povrsinu izbace sve negativno, sve lopovsko, sve prodano i podmiceno da se zapitam; ,,IMA LI U ZEMLJI SRBIJI IKO POSTEN, NORMALAN, NEVIN, RODOLJUBIV, BOGOLJUBIV, BUDAN?,,.
    Ocigledno nam trebaju neki vanzemaljci da nam vode drzavu i zavode red. Pa umesto da Srbija uvozi trecerazrednu robu i placane investitore mozda da uvezete nekog sposobnog postenog politicara da vodi narod i drzavu. Samo je problem sto politika, iskrenost, postenje i ljubav ne idu zajedno.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime