Trening

0
1488
Foto: unsplash.com

Ustao sam u pet sati da bi u četvrt do šest već čistio linije na školskom teniskom terenu Partizana. Dok polijem šljaku vodom Stiki će već doći, pa imamo puna dva sata igranja pre nego sto trener Macan započne sa školicom za najmlađe polaznike. Malo je teniskih terena u Beogradu 80-tih godina. Subota je pa nema šansi da uskočimo na neki prazan teren gde bi nam domar Bane Bugarin progledao kroz prste kao Radmilovim pulenima i studentima Više trenerske škole, odsek tenis. Ceo dan je još pred nama pa odlazimo na Dorćol, u osnovnu školu “Petar Popović Aga” da probamo prebacivanje po rukometnom terenu dok mrežu samo zamišljamo. Nismo ni dve lopte udarili, kad dolazi mladić okićen crvenim florom oko rukava da nas obavesti kako je u toku vežba opšte narodne odbrane i samozaštite u školi, pa je poželjno da se udaljimo. Menjamo školu, ali i u drugoj su neke slične akcije pa kao na sigurno odlazimo u Stikijevu Jovanovu ulicu. Tamo smo vezali nekoliko forhenda, dok nas radnik Beograd puta nije prekinuo, jer upravo, kako reče, obeležavaju linije pre farbanja izbledelog pešačkog prelaza? Da se smejemo i prihvatamo sudbinu počeli smo još iz škole, ali sad se zacenjujemo ne verujući šta se to oko nas zbiva!

-Ko nam to odozgore mrsi konce? Razilazimo se. Ovaj put nemamo vremena da idemo u Surčin na novo izgrađene terene, a nećemo ni da lobujemo radnike spin udarcima kao onomad predsednika TK Košutnjak starog Janjića.

Nemate termin i niste članovi?! – kaže omaleni  čikica prateći loptu iznad svoje glave, čas na jednu,čas na drugu stranu. Ja idem kući na Miljakovac pa ću po podne malo da udaram lopticom o zid Mesne zajednice, a uveče posle 22h vidimo se na Novom Beogradu u školi gde Triki radi. Doći će Isa Jevrej pa  možemo u dublu da vežbamo ‘in door’ tenis na parketu dok nas ne provale. Posebno će zimi da nam dobro dođe, a do tad skupljamo lovu za jos jedan ‘divlji’ termin od sedam ujuto u hladnoj balon sali teniskog kluba Partizan. Radujemo se treningu van sezone. Jer na leto, na leto ćemo lako!

Da Vas podsetimo:  Lajk, šer pa u zatvor

…………………………………………………………………………………………………..

Četvrt veka kasnije, najstariji iz tog dubla u sali je legendarni beogradski trener. Drugi živi na Floridi, trener je takođe i napisao je knjigu teniskih saveta prevedenu na više ježika. Treći je međunarodni teniski sudija. Četvrti član je prekinuo trenersku pečalbu po Nemačkoj i Italiji i kao kadar Demokratske stranke potpredsednik je trenutno jedne opštine u Beogradu.

Nenad Simić – Tajka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime