Trepča radi za Dragicu Nikolić

0
1166

Trepča donirala basnoslovnu sumu novca fondu Dragice Nikolić?

Pokrajinski Odbor DSS-a za KiM izdao je saopštenje u kome navodi veze uprave Trepče sa srpskim vlastima i lažnim takozvanim „nezavisnim Kosovom“ kao i uplatu u fond supruge predsednika Srbije.

tomislav-i-dragica-nikolic_660x330

Saopštenje za javnost:
U vremenu dok javnost Srbije raspravlja o sudbini Metalurškog kombinata Trepča, postoji opravdana sumnja da je rukovodstvo ovog nekadašnjeg giganta doniralo basnoslovnu sumu novca u fond Dragice Nikolić. Čudi ovo neobično sponzorstvo umajući u vidu da je više od 3.000 radnika Trepče na budžetu Vlade Srbije uz minimalac od 11.000 dinara.

Glavni razlog ove neobične izdašnosti Trepče leži u činjenici da ova donacija treba da sačuva funkciju generalnom direktoru Trepče Jovanu Dimkiću. Čovek je inače od 1999. godine do danas bio član Socijalističe partije Srbije, pa onda Demokratske stranke Srbije, simpatizer Demokratske alternative, poklonik Demokratske stranke, do sponzora fonda «Dragice Nikolić». Svog šefa kabineta LJubomira Marića lansirao je za ministra lokalne samouprave u vladi Kosova pa bizarno deluje kada se na protestu radnika Trepče generalni direktor zahvaljuje ministru odnosno svom šefu kabineta koji navodno brani Trepču.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije zahteva od Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja, da objavi listu donatora fonda Dragice Nikolić da bi javnost u Srbiji stekla pravi uvid odakle je sve novac pristizao u ovaj fond i o kakvim i kojim sumama se radi.

Valja podsetiti da od 1999. godine sve finansijske kontrole i inspekcije iz Srbije su zaobilazile Trepču, iako je bilo brojnih prozivki na račun finansijskih mahinacija i malverzacija. Od 2008. godine Trepča se nalazi u pravnom, političkom i ekonomskom sistemu samoproglašene države Kosovo prema kojoj izmiruje sve poreze i finansijske obaveze.

Da Vas podsetimo:  Linta: Tužilaštvo za ratne zločine da ispita Fadilu Mujić

Ova činjenica u mnogome kompromituje borbu Srbije da sačuva Trepču. Na ovaj način ne može se odbraniti ni baba Dikina livada – proplanak u severnom delu Kosovske Mitrovice a kamoli industrijski gigant kao što je Trepča.

Saopštenje je izdato u Kosovskoj Mitrovici a potpisao ga je dr Nenad Kojić, Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime