Tri prirodna leka za prehladu, za koje možda niste čuli

0
2698

pixabay-comČajevi, med, đumbir, limun, sveže voće, tople supice u sezoni gripa najpoznatiji su prirodni lekovi za prehladu, odnosno bolove u grlu, kijavicu, zapušeni nos, malaksalost, probleme sa disanjem i ostalim simptomima. S obzirom na njihovo lekovito dejstvo, odnosno na bogatstvo vitamina koje sadrže, oni su veoma delotvorni prirodni lekovi za prehladu. Mi vašem spisku za slučaj prehlade dodajemo i ove prirodne lekove za koje sigurno niste čuli, a čiji efekat su potvrdila brojna istraživanja.

Južnoafrička muškatla – čudo iz Afrike

Dejstvo ovog prirodnog leka za prehladu i mnoge druge bolesti prepoznali su još članovi plemena Zulu iz Južne Afrike. U 19 veku jedan Britanac je posetio Južnu Afriku i preneo ovaj lek i vest o njegovom lekovitom dejstvu u Evropu.

Južnoafrička muškatla poznata je po tome što pobeđuje viruse i bakterije, kao i po tome što stvara zaštitni zid u vašem organizmu i brani vas od drugih bakterija i virusa u narednom periodu. Vaš imuni sistem nakon korišćenja ovog prirodnog leka za prehladu moći će lakše da se bori sa prehladama, jer će biti ojačan. Najbolje bi bilo da ga uzimate kada osetite tek početne simptome, jer će tada najsigurnije delovati.

Gogol mogol – prirodni recept iz Rusije

Verovali ili ne, ovaj prirodni lek za prehladu možete napraviti i sada, jer verovatno sve sastojke imate u svom domu. Iako vam možda naziv deluje nepoznato, sastojci koji ga čine su vam i te kako poznati, a njihova kombinacija je dobitna za pobeđivanje gripa i prehlade.

Za pripremu ovog leka biće vam potrebni: mleko, puter, med, žumance i soda bikarbona. Prvo prokuvajte malo mleka, zatim ga ohladite i dodajte jednu kašiku putera i jednu kašiku meda. Toj smesi dodajte i umućeno žumance i vrlo malo sode bikarbona. Preporučuje se da uzimate po jednu kašičicu pred spavanje i to je vrlo logično jer ovaj prirodni lek za prehladu ima veoma umirjuće dejstvo, pa će vam tako pomoći da bolje spavate i učiniće da malaksalost izazvana gripom nestane.

Da Vas podsetimo:  OČERUPANI ORLOVI

Zbog toga što sadrži jaje, ovaj prirodni lek za prehladu će umiriti vaše bolno grlo. Uzimajte ga pet dana. Gogol mogol pomaže i kada je u pitanju bronhitis ili laringitis.

Čokoladni lek za prehladu

Poznatno je da čokoladu, kao i druge slatkiše, tešku i začinjenu hranu treba da izbegavate kada ste prehlađeni, međutim čokoladu ne morate da izbacite u potpunosti. Vrlo je važno na koji način, koji količinu i koju čokoladu koristite u danima kada je vaš organizam oslabljen usled pojave virusa.

U kombinaciji sa drugim sastojcima čokolada može biti vaš prirodni lek za prehladu, a ujedno će vam utoliti želju za slatkišima i verovatno vas oraspoložiti. Naime, potrebno je da prvo sjedinite med i puter, a nakon toga dodate i gorku crnu čokoladu, koju ste prethodno istopili. Tako toplo verovatno će vas mamiti da odmah pojedete sve, međutim dobro bi bilo da nekoliko puta na dan uzmete po jednu kašičicu. Čokoladni lek je dobar za blage upale grla.

Za razliku od ovih manje poznatih prirodnih lekova za prehladu, predlažemo i da koristite i one dobro poznate i delotvorne: kombinaciju meda, đumbira i limuna, različite prirodne voćne sokove, kao i da konzumirate voće u što većim količinama. Prehlada nekada može da bude veoma bolna, ali prirodni lekovi za prehladu ne moraju uvek da podrazumevaju rigorozan način ishrane i gorke ili ljute ukuse, nekada mogu da budu i čokoladni. Potrebno je da samo malo pripazite, a ukoliko ove prirodne lekove za prehladu koristite i pre nego što se prehlada javi, vrlo je moguće da će vas zaobići.

N. D.

www.dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime