Tri puta sam bio gost na RTS-u prošle godine

0
60

Tri puta sam bio gost na RTS-u prošle godine

Predsednik Srbije o gostovanju na Radio-televiziji Srbije. (TV Prva, 5. septembar 2021. godine)

 

“Prošle godine sam zahvaljujući izbornoj kampanji koja je bila, bili su izbori pa sam se pojavio mislim dan posle izbora, bio tri puta u večernjem terminu. Govorimo o emisijama. Tri puta kao predsednik Srbije, a znate kroz šta smo prolazili sve. Tri puta sam bio gost.”

Pored poruke da je uvek spreman za duel sa liderima opozicije, i to ne sa jednim nego sa petoricom, predsednik Srbije nedavno se u jutarnjem programu TV Prva požalio kako ga malo ima na javnom medijskom servisu.

Na konstataciju voditeljke da je “RTS otvorio svoj jutarnji program” za opoziciju, Vučić je potvrdio – “otvorili su jutarnji program, imaju ‘Reč na reč’, imaju koliko hoćete” emisija.

Onda je voditeljku upitao da li zna koliko puta godišnje on, kao predsednik države, gostuje na RTS-u i odgovorio:

“Prošle godine sam zahvaljujući izbornoj kampanji koja je bila, bili su izbori pa sam se pojavio mislim dan posle izbora, bio tri puta u večernjem terminu. Govorimo o emisijama. Tri puta kao predsednik Srbije, a znate kroz šta smo prolazili sve. Tri puta sam bio gost”, rekao je Vučić, dodavši da se izveštavanje o aktivnostima predsednika države podrazumeva.

Pretragom arhive, međutim, dolazi se do drugačije brojke. Tako vidimo da je predsednik Aleksandar Vučić u aprilu prošle godine najpre gostovao u emisiji “Upitnik”, a zatim i u emisiji ”Oko”.

Uoči parlamentarnih izbora u junu, bio je gost specijalne emisije “Izbori 2020”. Zatim je dva puta bio gost emisije “Intervju” – u julu i septembru, dok je u emisiji “Četvrtkom u devet” gostovao u decembru prošle godine.

Da Vas podsetimo:  Sada i zvanično! COVID izjednačen sa običnim gripom – Tri godine svesno lagali ceo svet

To, međutim, nisu bila jedina večernja Vučićeva gostovanja na javnom servisu, pošto je u dva navrata bio gost i centralnog Dnevnika. Vučić je u večernjem Dnevniku RTS-a imao polusatni intervju u aprilu, dok je u julu imao intervju u trajanju od četrdesetak minuta.


Monitoring medija organizacije Crta pokazuje da je predsednik Vučić prošle godine imao i dva intervjua u okviru jutarnjeg Dnevnika – prvi u januaru, a drugi u februaru.

No, ako ta dva jutarnja gostovanja izostavimo i pobrojimo samo večernja, vidimo da je predsednik Srbije prošle godine čak osam puta bio gost RTS-a, pa Aleksandar Vučić za izjavu da je tri puta bio gost RTS-a u večernjem terminu dobija ocenu “kratke noge”.

Iako je na drugim televizijama sa nacionalnom frekvencijom – Pink, Prva, Hepi i O2, predsednik Vučić prošle godine gostovao značajno više (prema Crtinom monitoringu ukupno 27 puta), ne treba gubiti iz vida da je prvi program RTS-a i u 2020. godini bio najgledaniji televizijski program, koji, kako je saopštio javni servis, svakodnevno prati tri miliona građana Srbije, što je za pola miliona više od druge po gledanosti televizije Pink.

https://www.istinomer.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime