Trosobnu Džamahirija na Vračaru

0
1074

migranti-presevo-bb-740x431-700x408Migranti stalno gledaju televiziju. Jedno veče su videli čika Acu kako priča na televizoru, pa je jedan čika migrant klekao ispred televizora i rekao: „Alahu ekber”. Onda je tata tog čika migranta izbacio iz stana

Dragi Šarli,

Komšija Tarabić i kućni savet naše zgrade u Ulici Abdurahmana Sirije broj 69 već danima ispred ulaza skupljaju peticiju protiv mog tate, jer je tata otišao na železničku stanicu i doveo u naš stan devet migranata, za koje sam ja mislio da se tako zovu jer kao i mama imaju migrenu. Ali mi je deda rekao da nemaju migrenu, nego migriraju, što je gore od migrene.

Komšija Tarabić i kućni savet skupljaju peticiju koja se zove: „Ne dozvolimo Žmuriću da od Ulice Abdurahmana Sirije na Vračaru napravi Džamahiriju”. Peticiju je prvi potpisao moj deda koji takođe misli da tata od našeg stana hoće da napravi trosobnu Džamahiriju.

Mama ne misli ništa, pošto je već prvog dana kada je tata doveo migrante dobila migrenu od migranata, tate i dede… Pa je otišla da spava kod kuma Slađane.

Na televiziji su javili da je jedan migrant, dok je teta Merkel šetala kampom, iz sveg glasa vikao: „Vučiću, pederu”. Teta Merkel je rekla tom migrantu da to nije lepo, jer je Vučić divan dečko, veliki reformator

Deda je prvog dana useljenja migranata u naš stan otišao da spava kod komšije Tarabića, pa je tata uselio migrante u dedinu sobu i rekao im da se osećaju kao kod svoje kuće u Damasku.

Tata ništa ne razume migrante, a ni migranti ne razumeju tatu, pa pričaju tako što tata maše rukama, onda migranti mašu rukama, pa se na kraju zagrle i zajedno pevaju „Lambadu”.

Da Vas podsetimo:  ŠTA TO BI RIO TINTO?

Kada je vreme ručka, tata migrantima kaže: „Njam, njam”, a kada je vreme večere, tata migrantima kaže: „Njupa, njupa”.

Migranti mnogo vole tatu, a tata mnogo voli migrante. Tata migrante uči da kažu: „Žmuriću care”, jer su tatu zvali iz one emisije „Bulevar” da će da dođu da snime kako tata čuva migrante, pa su mu rekli da spreme neki recital. Kad su došli iz „Bulevara”, tata je postrojio migrante i oni su vikali: „Žmrčiču keru”, što na migrantskom jeziku znači: „Žmuriću care”.

Deda i čika Tarabić čitaju knjigu neke teta Natalije koja se zove „Uputstvo za upotrebu muškaraca”, ali nigde ne mogu da nađu uputstvo za proterivanje migranata iz naše zgrade.

Deda kaže da je teta Natalija napisala jedan odličan članak kako proterati migrante sa Vračara, ali u toj knjizi nema tog uputstva.

Deda i čika Tarabić čitaju knjigu neke teta Natalije koja se zove „Uputstvo za upotrebu muškaraca”, ali nigde ne mogu da nađu uputstvo za proterivanje migranata iz naše zgrade

Čika Tarabić je zvao redakciju Danasa da pita da li oni imaju to uputstvo, ali su mu tamo rekli da su oni proterali teta Nataliju iz njihovog časopisa, a čika Tarabić im je rekao da pozdrave čika Panovića, jer ga je gledao u „Teškoj reči”.

Migranti stalno gledaju televiziju. Jedno veče su videli čika Acu kako priča na televizoru, pa je jedan čika migrant klekao ispred televizora i rekao: „Alahu ekber”. Onda je tata tog čika migranta izbacio iz stana, i sutra ujutru otišao na železničku stanicu da nabavi drugog migranta.

Tata je tražio migranta koji zna srpski. Na kartonu je napisao: „Smeštaj za migrante, srpski obavezan”, i javila su mu se dvojica, pa je broj migranata u našem stanu skočio na deset.

Da Vas podsetimo:  Nek ratne igre prestanu

Ona dva migranta što znaju srpski uopšte ne znaju migrantski jezik, pa je tata s njima pričao po ceo dan.

Onda je tata u četvrtak pozajmio kombi od komšije koji ima radnju za hemijsko čišćenje „Mimoza” i otišao na neki Horgoš. Svi migranti su seli u kombi na kome piše: „Mimoza: da vam košulja miriše kao ljubičica”. Ja sam pitao tatu da li je Horgoš ona škola za čarobnjake gde ide Hari Poter, ali je tata rekao da je to Hogsvorts. I da je to kod Njujorka.

Ona dva migranta što znaju srpski rekli su tati da oni neće na Horgoš, tata je rekao da se od Horgoša najbrže stiže za Berlin, ali su oni rekli da oni neće u Berlin, nego hoće nazad na železničku stanicu da skupljaju prazne konzerve od piva. Onda je tata viknuo: „Vi ste lažni migranti, sram vas bilo, džukele!” i počeo da ih juri po Ulici Abdurahmana Sirije, ali su lažni migranti bili brži od tate.

Tata ništa ne razume migrante, a ni migranti ne razumeju tatu, pa pričaju tako što tata maše rukama, onda migranti mašu rukama, pa se na kraju zagrle i zajedno pevaju „Lambadu”

Na Horgošu je bilo puno migranata, pa je tata rekao našim kućnim migrantima da ostanu u kombiju, a on je otišao da se raspita gde je najbliži put za Berlin. Baš kad je tata otišao da se raspita za prečicu do Berlina, mađarski čika policajci su bacili neki sprej za suze, pa je tata uzeo kamenje i počeo da gađa policajce.
Posle je tata uzeo motku i počeo da bije policajce. Onda je tata probio kordon i ušao u Mađarsku.

Da Vas podsetimo:  Imaš 40 i peglaš se filterima za društvene mreže. Pa sram te bilo!

Na svim televizijama video sam tatu kako probija kordon. Na televiziji CNN, za koju mama kaže da je svi gledaju, stalno je išla tatina slika sa motkom ispod koje je pisalo: „Refugee crisis: Hungary uses tear gas, water cannons on migrants at border”.

Posle je bila slika iz Mađarske gde tata trči preko neke livade, a neka teta sa kamerom sapliće tatu. Tata ustaje i teti na srpskom kaže: „Kozo glupa, marš, bre…”, uzima kameru i razbija je o mađarsko drvo.

Tata se u subotu javio iz Berlina. Rekao je da je hrana odlična, da su ga smestili u kamp. Sutra je u kamp došla teta Merkel.

Na televiziji su javili da je jedan migrant, dok je teta Merkel šetala kampom, iz sveg glasa vikao: „Vučiću, pederu”. Teta Merkel je rekla tom migrantu da to nije lepo, jer je Vučić divan dečko, veliki reformator.

Onda je taj migrant uzeo teta Merkel i bacio je kroz prozor.

Ja sam znao ko je taj migrant, ali nikome nisam hteo da kažem. I mama je znala ko je taj migrant, jer je mama to veče dobila migrenu.

Dragoljub Draža Petrović

Cenzolovka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime