Trovanje Srbije

2
2301
Foto: intermagazin.rs

Nije važno koliko će GMO otrova završiti u našim, i u želucima naše dece, važno je da je Srbija pre koji dan proslavila otvaranje poglavlјa 30 u pregovorima sa EU, koje nas obavezuje da u Srbiji ukinemo zabranu prometa genetski modifikovanih organizama.

Kako je u zemlјi Srbiji sve moguće, i kako je ovde relativizacija svega i svačega jednostavna disciplina, tako, neće biti nikakvo  čudo ako se, a hoće, narednih meseci, dok sa EU pregovaramo o poglavlјu 30, pojave „stručnjaci“ koji će nam objasniti kako je hrana sa GMO ustvari zdrava, da deca od nje napreduju, da će seme i pesticidi proizvedeni u američkom koncernu „Monsanto“, recimo,  uveliko pobolјšati zdravlјe naše nacije.

Jer, ako u Srbiji postoje „stručnjaci“ koji tvrde da je osiromašeni uranijum kojim je ova zemlјa zasuta 1999. godine i koji će ovde ostati na vekove, neškodlјiv, da je šta više zdrav, da ima pozitivna dejstva na rast i razvijanje dece, kao i da je bacanje bombi sa uranijumom na Srbe gotovo pa prirodna pojava, što to neko ne bi mogao tvrditi i za GMO.

Znaju oni koji ovo Srbiji i ovdašnjem narodu rade – šta rade. Ovde, mnogo veće uznemiranje javnosti izazove vest da je neka starleta ugradila silikone u zadnjicu pa da je plastični hirurg omanuo i zadnjica dotične ispala nejednaka, nego vest da već da ćemo skorih dana jesti GMO proizvode.

A gore pomenuti „Monsanto“ je, uveliko u Srbiji. Već godinama, rade u Novom Sadu, a na sajtu firme „MK Seed“ koja posluje u sasastavu „MK Group“ Miodraga Kostića Koleta, svojevremeno je stajao i podatak da je ta kompanija generalni uvoznik i distributer „Dekalb“ hibrida kukuruza“ čiji je inače proizvođač „renomirana svetska kuća „Monsanto“.

Da Vas podsetimo:  Loš i ološ - dvadeset i dve godine kasnije

„Monsanto“, ta „renomirana semenska kuća“, inače, svetski je poznata kao proizvođač agensa „oranž“, superotrovnog herbicida  koji je korišćen u Vijetnamu  za uništavanje vegetacije i koji je uzrokovao rak, fizičku deformisanost i mentalne poremećaje kod nesrećnih stanovnika Vijetnama.

U organizaciji „Grinpis“ koja godinama i decenijama ratuje protiv „Monsanta“ smatraju da genetski inženjering tog koncerna izaziva rak i druga obolјenja, a proizvodi kompanije sem sa tumorima dovode se u vezu sa disfunkcionalnošću endokrinog sistema, obolјenjem srca i pluća, nervnog sistema

Svetska zdravstvena organizacija u jednom izveštaju ocenila je da je „glifosat“ glavni sastojak pesticida „Monsanta“ – „verovatno kancerogen“. Na Harvardu, u jednoj studiji tvrde da je „glifosat“ „povezan sa rakom kod pacova a da su eksperimenti na lјudskim ćelijama pokazali da izlaganje ovom sastojku može da ošteti lјudski DNK“. A, „Monsant“ herbicidi traže „Monsant“ pesticide, i tako u krug…

I, dok „Monsant“ uveliko propagira GMO hranu, u jednoj od njihovih filijala u Velikoj Britaniji, gle čuda,  zaposleni jedu hranu sa oznakom da u njoj nema ni traga genetski modifikovanih organizama! Toliko o licemerju.

I pitanje – da li je „dekalb“ hibrid kukuruza čiji je zvanični uvoznik bila firma iz Novog Sada samo hibrid, ili GMO proizvod? Da li je neka državna ustanova to potvrdila, radila ispitivanja?

Predlog koji je pao odavno, da direktori „Monsanta“ tokom, recimo, dva meseca, zajedno sa svojim porodicama, suprugama, decom, unucima, pred kamerama jedu isklјučivo GMO proizvode svoje frime, povrće tretirano njihovim herbicidima i pesticidima, još nije realizovan, i nikada neće ni biti.

Ovdašnjoj javnosti promakla je i činjenica da su glavni zagovornici da Srbija ukine zabranu prometa GMO, sasvim slučajno iz Vašingtona, odnosno SAD, gde je i sedište „Monsanta“.

I tu se krug zatvara. Ako su nas častili osiromašenim uranijomom, koji ionako nije štetan, zašto to ne bi uradili i sa GMO proizvodima.

Da Vas podsetimo:  Srpskim vlastima se ne sviđaju kritike na Vučićev račun u ruskim medijima

Nedavno je britanski princ Vilijam svetu odaslao poruku o „kontroli stanovništva“, projektu elite koji se odnosi na metodu smanjenja broja lјudi na planeti – depopulacijom. Svakako da princ govoreći o potrebi smanjenja broja lјudi na Zemlјi nije mislio na svoju, kralјevsku familiju i svetsku elitu. Na nas je mislio, sirotinju koja im samo smeta u uvećavanju njihovog, britanskog i američkog bogatstva.

Mislite o tome. Bar ponekad.

Zoran Šaponjić

iskra.co

 

2 KOMENTARA

  1. Sve nase politicare i pregovarace uhapsiti i u zatvor zbog izdaje drzave, nacionalnih drzavnih interesa, ugrozavanja drzavljana Srbije i stetne pregovaracke politike.
    Nikome od njih narod nije dao ovlastenja da narod i drzavu prodaju kao stogodisnju prostitutku, u bescenje, pa nije narod toliko naivan pored najplodnije zemlje i nacistije vode da dozvoli takvo nesto, svoje da unisti i da se hrani otpadom iz EU. Neka oni u Briselu jedu GMO modifikovanu hranu i meso iz laboratorije, banda bezdusna.

  2. UE niposto ne uslovljava ulaskom u STO niti moze da uslovljava promet GMO proizvoda jer to vecina evropskih zemalja nije ucinila. Ali lobisti koji sede u parlamentu i drugim organizacijama u Srbiji vec su potrosili dobijen novac za lobiranje i oni moraju da obmanjuju javnost o neizbeznosti prihvatanja GMO proizvoda. Dakle to je ordinarna laz i svako ko se javno oglasi o nuznosti prihvatanja, taj je jedan od lobista, tacnije neprijatelj drzave Srbije i srpskog stanovnistva u buducnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime