Trpeza za Veliki petak: Najsavršenija posna jela za ovaj dan!

0
1008
Foto: printscreen

Ovaj dan treba da provedete u strogom postu i sa svojom porodicom, a mi vam donosimo jednostava posna jela kojima možete obradovati svoju porodicu.

Krem čorba
Potrebno je:
veća glavica crnog luka
200gr spanaća
3 čena belog luka
jedan posni margarin
8dcl vode
2 kašike C začina
3 kašike brašna
so, biber

Priprema:
Crni luk sitno izrezati, kao i beli, pa ih zajedno ispržiti na malo margarina dok blago ne porumene, zatim dodati i sitno iseckan spanać, zatim malo soli i bibera, pa dinstati uz neprestano mešanje. Sipati četvrtinu vode, a u ostatku vode razmutiti mešavinu začina, pa onda zatim dodati spanaću i luku. Pustiti da čorba provri, pa je ostaviti na vatri još 2-3 minuta.Potom ispasirati čorbu mikserom koju odmah možete servirati.

Musaka od šampinjona
Potrebno je:
5 krompira
2 veće šargarepe
500gr šampinjona
3 čena belog luka
šoljica pirinča
so, biber, maslinovo ulje

Priprema:
Oljuštiti krompir i šargarepu i iseći na kolutove, a šampinjone na malo deblje komade. Na dno tepsije poređajte isečeni krompir, pa pečurke i šargarepu,a potom pospite pirinač i dodajte sitno iseckan beli luk. Posolite i, pobiberite po ukusu i onda naređati još dva ista takva reda. Možete pokriti folijom i pećite u rerni na 250° oko 35 minuta. Potom skinite foliju i zapecite gornji sloj.

Kuglice od pirinča i badema
Potrebno je:
200gr pirinča
50gr šećera u prahu
100gr pečenih lešnika
100gr grožđica
50gr pečenih badema
sok od pomorandže
1 supena kašikabilo kojeg likera
3 kašike kokosovog brašna

Priprema:
Skuvati pirinač i kada se ohladi dodati mlevene bademe i lešnikei sitno iseckane grožđice, sok i liker. Dobro promešajte da se sve sjedini i od smese oblikujte male kugle. Uvaljajte ih u kokos i servirajte.

Izvor: Srbijadanas/Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime