TRPI PONIŽENJA ZBOG VLASTI: Dačić nikad verniji, a Vučić ga ponižava

0
1733

dacic-vucicPredsednik SPS-a Ivica Dačić u poslednjih par meseci verniji je Vučiću danas nego što je ikada ranije bio. Međutim, Vučić nastavlja da ga ponižava.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa delegacijom SDPS rekao je da je uveren da bi se sve opoizicione stranke ujedinile, bez obzira na međusobne animozitete, samo kad bi imali jedan glas više od SNS.

– Svi bi se oni ujedinili, čak i sa SPS-om, samo kad bi imali jedan glas više i formirali vladu, rekao je Vučić novinarima.

Iako Vučić danas sedi u vladi sa Ivicom Dačićem i SPS-om, iako mu ne trebaju, to ga ne sprečava da ponižava svog koalicionog partnera.

Inače, Vučić je u toku kampanje 2012. godine rekao da je Dačić teški lažov i da nikada sa njim ne bi sarađivao. Tomislav Nikolić mu je pokvario planove kada je postavio Dačića za mandatara, a ne Vučića.

Dačić je mogao da sastavi vladu 2012. godine sa DS-om, ali se u vladu ipak ugurao Aleksandar Vučića i postao PPV.

Umesto da ćuti, Vučić ponižavanjem koalicionih partnera ponižava sam sebe. Zašto Dačić i SPS sede u vladi kada SNS ima apsolutnu većinu u Skupštini? Mora Vučić da ima nekoga ko će ćutati dok ga on ponižava.

S druge strane, Dačić je danas verniji Vučiću nego što je ikada ranije bio.

Dačić je, komentarišući ujedinjenje opozicije, rekao da “duplo golo ne može doneti ništa novo”.

– Zato, ne bih želeo nikoga da vređam, ali ponekad mi se čini da su ljudi u opoziciji malo pomešali lončicće. Kažu da ću da idem u opoziciju. Idem na izbore ne da bih bio u vladi u senci, jer su oni majstori za vladu u senci. Duplo golo ne može da da ništa novo, i mogu da se ujedinjuju koliko hoće, istakao je Dačić.

Da Vas podsetimo:  Kupili oklopna vozila za Vojsku Srbije- od preduzeća koje pozajmljuje kombije po Kragujevcu!

Predsednica Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović izjavila je da za tu stranku na narednim izborima nema partnerstva sa DS, SDS, LDP i LSV, kao ni sa Dverima i SRS, odnosno, kako je rekla, “sa žutom i crnom koalicijom”.

– Politička mapa Srbije na lokalu je srpska šarenica, u koju se stalno upliću nove političke boje, ali žuta i crna boja ne dolaze u obzir, jer se ne slažu ni ideološki, ni politički sa našom crvenom. Nema partnerstva sa DS, SDS, LDP i LSV, dakle nema partnerstva s Pajtićem, Tadićem, Čedom i Čankom, kao ni sa ultranacionalistima, kao što su Šešelj, pa i Dveri, rekla je nedavno Dijana Vukomanović.

Nekada je SPS bio deo “crne koalicije” sa Šešeljm i Vučićem. Zbog te crne koalicije Srbija je bombardovana, ali SPS to zaboravlja. Nekada je SPS bio u vladi i sa “žutom koalicijom” koju Dačić danas ponižava i kojom Vučić ponižava Dačića.

Uživanje je gledati kako Vučić leči svoje komplekse ponižavanjem Ivice Dačića, dok on ne sme da se odbrani. Samo Dačić zna kako njegov Napoleonov sindrom podnosi ponižavajuće reči velikog Aleksandra Vučića. Da li nam treba takav karakter na čelu države? Šta će biti sutra kada ga pritisnu neke interesne grupe? Hoće li Dačić odmah pokleknuti?

Kako stvari stoje, vanredni izbori 2016. godine neće doneti ništa novo. Samo će građani Srbije videti koliko je svaka pojedinačna stranka, bilo da je na vlasti ili u opoziciji, neprincipijelna i spremna da žrtvuje obraz zarad vlasti.

Kao i uvek, svi će se međusobno pljuvati u predizbornoj kampanju, ali će ih sve uvek ujediniti zloupotreba države.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime