Tuku i kažnjavaju bez povoda

0
827

Patrola tzv., Kosovske policije zaustavila je u nedelju uveče u Gnjilanu vozilo kojim je upravljao Srbin i bez povoda ga šamarala, kasnije mu je još i napisana kazna, saznaju KM Novine!

rsz_170672Vozilo kojim je upravljao Miodrag Cvetković iz sela Parteš u Kosovskom Pomoravlju, u subotu na nedelju uveče u Gnjilanu je na kontrolnom punktu zaustavila patrola tzv., „Kosovske policije“ a zatim ga izložila psiho-fizičkom maltretiranju iako za to nije pružio nikakav povod, javlja dopisnik KM Novina iz tog kraja. Naime, jedini razlog zlostavljanja je to što je vozač Srbin a ta dvojica pripadnika ove policije, obojica lokalni Šiptari.

Tokom kontrole Miodraga je jedan od Albanaca policajaca bez ikakvog razloga ošamario nekoliko puta a kada ga je Miloš upitao „zašto me biješ“ policajac se samo nasmejao.

Mladić koga je policajac sa brojem 2208 nekoliko puta udario rekao je da je upamtio njegov broj na osnovu čega će podneti stanici službenu prijavu. To je policajca pokolebalo i on je Milošu vratio dokumenta rekavši mu „u redu, neću da te kaznim ali nisam te ja udario, jel jasno?“. Zatim su mu dozvolili da nastavi put do kuće.

Međutim, očigledno su pozvali drugu patrolu i dali opis automobila kojim je upravljao Cvetković jer jev vrlo neuobičajeno da vozilo koje već prođe kontrolni punkt naknadno prati i zaustavi policija te nema sumnje da je sve to bio deo dogovora albanskih policajaca. Nakon zaustavljanja u selu Livoč, Milošu su ipak napisali i saobraćajnu kaznu verovatno sa željom da ga upozore da ipak ne bi smeo da njima a tako ni sebi, pravi bilo kakav problem.

Cvetković je do danas nekoliko puta odlazio u najbližu policijsku stancu u Pasjanu pokušavajući da prijavi policajca koji ga je tukao bez razloga ali niko nije želeo da zabeleži njegovu izjavu. Ono što Srbe ovog kraja posebno zabrinjava jeste što je komandir stanice u Pasjanu, koja odbija da pokrene postupak, zapravo lokalni Srbin.

Da Vas podsetimo:  Krađa imanja na Kosovu: Albanac porodici Dujović oteo dedovinu falsifikovanim papirima

Odbijanje pokretanja službenog postupka uz „prijateljske“ savete da zaboravi na taj slučaj, za cilj ima zaštitu ličnog položaja i radnog mesta policajaca Srba koji su zaposleni u ovoj službi jer i sami znaju da ni njima, ukoliko se nađu u problemu a pokretanje istrage bi moglo da im to predtsvlja, niko neće pomoći.

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime