TURČINOV: Neizbežan je rat između Ukrajine i Rusije – vratićemo Krim

3
1185

KIJEVSKA HUNTA OBEĆAVA „PARADU POBEDE“ NA KRIMU – U SEVASTOPOLJU

841031_0

Aleksandar Turčinov

Predsednik Vrhovne Rade Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio je da je rat Ukrajine i Rusije neizbežan i da će Ukrajina povratiti Krim, čim skupi snagu. On je to izjavio za ukrajinski internet portal cenzor.net.

Turčinov tvrdi da nije bilo moguće ne izgubiti Krim zbog toga što su „Rusi skupili 40 hiljada svojih elitnih vojnika, koje je podržavao ogroman broj domaćeg stanovništva, a pored granice je bila koncentrisana armija od 200 hiljada ljudi sa neograničenim rezervama“.

U Kijevu smatraju da se Krim može povratiti ratom velikih razmera sa nuklearnom državom.

„Za razliku od perioda februar-marta, mi sada već imamo armiju, plus Nacionalnu gardu, popunjene bataljone MUP. Svi oni su stekli pravo ratno iskustvo. Međutim, niko sada ne traži da se vojska momentalno pošalje na Krim. Zašto? Zato što, bez obzira na značajno povećanje našeg vojnog potencijala u poređenju sa početkom godine, mi još uvek nismo spremni da izbacimo ruske snage sa Krima. Za rešavanje tog zadatka moramo postati još jači. Za to je potrebno vreme i koncentracija napora. Ali, to će se sigurno dogoditi!“ – istakao je Aleksandar Turčinov.

Nedavno je savetnik predsednika Ukrajine Jurij Lucenko rekao da je Kijev pristao na minske pregovore i primirje sa Novorosijom kako bi uhvatio vazduh i obnovio vojsku, a zatim nastavio rat.

Prethodno je bivši ministar odbrane Ukrajine Valerij Geletej obećao sa govornice Vrhovne Rade da će „napasti Rusiju i održati „paradu pobede“ na Krimu, u Sevastopolju“, ali nije ispunio to obećanje. Kao što je poznato, 16. marta na referendumu oko 96,6 odsto građana Krima glasalo je za ujedinjenje sa Rusijom.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-SUNČANI DANI 1

Turčinova apsolutno ne interesuje činjenica da su se stanovnici Krima pobunili protiv Kijeva i izjasnili se za pripajanje Rusiji, to jest Kijev ne uzima u obzir slobodno izraženu volju građana.

Po mišljenju ukrajinskih vlasti, u Kijevu se u februaru odigrala „oslobodilačka revolucija“, a ono što se dogodilo na Krimu je „puč“.

Međutim, nisu se našli dobrovoljci iz Ukrajine koji bi branili Krim.

Fakti

3 KOMENTARA

  1. Bojim se najgorega, a to je scenario iz oluje ptrimenjen na Ukrajinu.Isto ovako je bilo sve pa kad su se naoružali onda su krenuli na taj jadni narod i gde smo sad kao izbeglice svuda po svetu. A Rusija će da se izmakne i danas kao što se uvek izmicala.

  2. Ukrajinski NACISTI ne samo sto nikada vise nece vratiti pod svoju upravu Krim, i druge ruske zemlje na Istoku, nego Ukrajina poslije rata sa Rusijom kao drzava vise nece ni postojati. Bice ruska GUBERNIJA – POKRAJINA!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime