Tužilaštvo i policija da reaguju povodom funkcionerskih dodataka

0
920

Grad Niš spada u red najsiromašnijih većih gradova u Srbiji, ali gradskim funkcionerima to nije smetalo da sebi nezakonito povećaju plate za 30%, saopštila je danas Reformistička stranka.

IMG_0580-777x437

Ta stranka smatra da je obaveza svih funkcionera da nezakonito stečena sredstva vrate u budžet grada, jer su to sredstva građana Niša – poreskih obaveznika.

Medjutim, pored povraćaja nezakonito stečenih sredstava, Reformistička stranka smatra da u konkretnom slučaju ima i krivične odgovornosti, pa poziva tužilaštvo i policiju da preduzmu odgovarajuće mere, obzirom da je već verifikovano nezakonito trošenje budžetskih sredstava.

Ukoliko tužilaštvo ne reaguje, to će biti prvi slučaj u istoriji niškog parlamentarizma da država odobrava nezakonite radnje državnih činovnika, čime se direktno krši Ustav Srbije, navodi se u saopštenju.

”Ne sme se dozvoliti da gradski funkcioneri godinama uzimaju narodni novac, a da neki od njih kažu samo “kako to nisu znali” ili se pravdaju time da će imati manju platu od podređenih u gradskoj upravi.

Ako je nešto nezakonito, nezakonito je za sve!

A svakako treba dodatno preispitati i visine ličnih dohodaka u gradskoj upravi, u odnosu na loše rezultate rada”, navodi se u saopštenju.

Početna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime