Tviteraš ugrozio predsednikovu bezbednost

1
644
Aleksandar Vučić, / Foto: Printscreen

U gotovo potpunom medijskom mraku koji vlada u našoj zemlji, ogromna većina glasila, od elektronskih do štampanih, posvećena je stvaranju i održavanju kulta ličnosti Aleksandra Vučića, dok o nekim ozbiljnijim analizama njegove vladavine nema ni reči. Hor poslušnih novinara peva uvek istu pesmu: o mudrosti vođe, lopovskoj opoziciji koja je upropastila zemlju, o tome kako će Srbija ubrzo izbiti na prvo mesto u Evropi…

Međutim, nije uvek sve onako kao što bi vođa i njegova družina želeli. Dešavaju se i nepoželjna iznenađenja. Ako se izuzmu „izdajnički“ mediji, od koji se ništa bolje i ne može očekivati, idiličnu sliku Srbije, ponekad mogu da pokvare i obični, na prvi pogled, bezazleni „tviteraši“. Pojave se među njima i veoma opasni pojedinci, pa je neophodno da se preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečile da ne počine neko veliko zlo.

Nedavno je zabeležen upravo slučaj pravovremenog reagovanja nadležnih. Viši sud u Beogradu osudio je Dušana Miloševa na ukupno na 11 meseci kućnog zatvora, od čega je 6 dobio zbog pretnji predsedniku Vučiću koje je slao u prepirci sa drugim „tviterašima“, a 5 meseci zbog dva metka pronađena u njegovom stanu. Presuda nije konačna i može se preinačiti, pošto i tužilac i branilac imaju pravo žalbe. Tekst ovih pretnji nije poznat, ali nije teško pretpostaviti da je „začinjen“ vulgarnostima uobičajenim za slične poruke, uz neizostavno pominjanje majke i drugih najbližih članova porodice.

Foto: bg.vi.sud.rs

Što se tiče dva metka koja su g. Miloševu „zaradila“ pet meseci kućnog zatvora, neko će brzopleto zaključiti kako oni nisu nimalo opasni bez puške; iz toga je očigledno da je zaboravio kako je David ubio Golijata. Zašto praćka ne bi mogla i u današnje vreme da bude isto tako opasna kao nekad? Istina, ne znamo da li je g. Milošev u svome stanu uspešno sakrio praćku, pa je policija nije pronašla, ali zar bi mu zaista bilo teško da je nabavi, a onda ko zna šta bi sve neželjeno moglo da se desi?

Da Vas podsetimo:  Hrvati brišu srbsko, a “srpske znalice” ćute

Možda će neki građanin Srbije, a optimista bez razloga, pomisliti kako bi preteće poruke kao ova zbog koje Viši sud u Beogradu osudio „tviteraša“, bile znatno ređe kada bi naši građani imali prilike da u medijima izraze svoje nezadovoljstvo radom organa vlasti, pojedinih njenih čelnika, a pogotovo Vučića (koji preuzima mnoge nadležnosti pored sopstvenih, pa zato ima i više razloga za kritiku). Ili da predlože nešto što vlasti ne vide, a moglo bi da bude od koristi za opšte dobro. Kad bi i njihovo mišljenje dospelo u javnost, oni bi verovatno imali znatno manje razloga da budu ogorčeni i da „ratuju“ tvitovima sa svojim neistomišljenicima, i da zatim završe na sudu.

Sa druge strane, možda će građani pesimisti s razlogom misliti da se stanje u našim medijima još dugo neće popraviti, a i da su ovi obračuni neistomišljenika, „tviteraša“, veoma korisni za vladajuću stranku. Dok se politički protivnici na sva usta svađaju i grde – karavani nesmetano prolaze.

Vojislav M. Stanojčić
Izvor: Stanje Stvari

1 KOMENTAR

 1. Hitno izolovati građanina Vučića, jer podstiče građane na ubistvo Predsednika Srbije

  Srpska dijaspora je jako zabrinuta zbog krajnje neodgovornog, i po državu Srbiju opasnog, javnog ponašanja građanina Aleksandra Vučića – koji se inače pojavljuje u funkciji Predsednika Srbije. Ovo ponašanje se naročito ispoljava u njegovim javnim i kompromitujućim nastupima – pogotovo u novembru mesecu na konferenciji za štampu, posle obilaska gradilišta kovid-bolnice u Batajnici 07.11.2020. https://www.youtube.com/watch?v=ips9G433vtw

  To što je egzaltirani i evidentno psihički labilni građanin Vučić rekao na toj konferenciji, kao i način na koji je govorio, ukazuje da je čovek, koji nesrećnim slučajem po Srbiju ima i funkciju Predsednika Srbije, u velikoj meri izgubio kontolu nad svojim ponašanjem i na smisao onog što govori. Građanin Vučić je bio toliko uzbuđen u tom nastupu, bez kontole i „van sebe“, da je najčešće zaboravljao ono šta su ga novinari pitali a često se obraćao imaginarnim protivnicima ali i grdio narod – koji nije zaslužio da im on bude Predsednik. Ovaj poražavajući, ali pre svega, zabrinjavajući nastup građanina Vučića u Batajnici, ne samo da nije dostojan jednog Predsednika (čak i neke banana) države, već je ličio na dete koje recituje Deda Mrazu i koje je od uzbuđenja zaboravilo tekst, ili na đaka koji je „nabubao“ lekciju bez razumevanja sadržaja i to pokušava da nadoknadi salatom od nepovezanih misli i rečenica.

  Izgovorio je građanin Vučić – alias Predsednik Srbije – i niz velikih laži, što čini već osam godina u kontinuitetu. Vrhunac laži je izrekao u 22:00 (dvadesetdrugom minutu na snimku), da je u septembru 2020. sa Trampom imao razgovor „suštinski samo dvaput i to samo po jedan minut“! Međutim dva meseca ranije – odmah posle boravka u Vašingtonu u septembru mesecu 2020., izjavio je da je sa Trampom tada razgovarao više od 15 minuta u Ovalnom kabinetu bele kuće – videti 1:58 minut na https://www.youtube.com/watch?v=WDwDwDJRBNg ! Ovo govori da je građanin Vučić sklon velikim lažima ali i da ne haje za to, što je ozbiljan poremećaj ličnosti

  Međutim, vrhunac te konferenciji u Batajnici je bio kada je građanin Aleksandar Vučić pozvao političke protivnike i narod na ubistvo Predsednika Republika, jer samo tako ga mogu skinuti sa vlasti! Ova krajnje opasna, neodgovorna i bolesna izjava zahteva da se građanin Vučić hitno stavi u izolaciju – zatvorsku ili bolničku! Jer, kada bi se desilo ubistvo Predsednika, Srbija ne bi preživela još jedno političko ubistvo, jer bi ono izazvalo građanski rat.

  Naime, u tom slučaju bi mafijaška partija SNS i njena mafijaška vlada zaveli vanredno stanje, hapsili bi i ubijali političke protivnike, samo da bi sačuvali vlast i da bi se spasli od narodne kazne za višegodišnja nedela. S druge strane, nezadovoljan narod bi se pobunio protiv ove monstruozne vlasti, što bi dovelo do teškog krvoprolića.

  Zato bi srpsko sudstvo – umesto što procesuira ozlojeđene tviteraše zbog fiktivnih „pretnji ubsitvom Vučića“ – trebalo da hitno izoluje građanina Vučića, zbog njegovog javnog poziva na ubistvo Predsednika. Evidentno je da građanin Vučić pati od suicidalnih misli i ideja – a koje, zbog (poznatog) ličnog kukavičluka, nije u stanju sam da ostvari – već navodi gradjane Srbije, da počine zločin ubijanjem Predsednika i destabilizovanjem Srbije.

  Dr Miodrag Kulić, teorijski fizičar, Nemačka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime