U aprilu dva suđenja po tužbi novinara

0
835

image-1Prvo ročište po tužbi Jasminke Kocijan protiv agencije TANJUG zakazano je za 28. april u Višem sudu u Beogradu, pošto su prethodna odlagana zbog štrajka advokata. Koleginica Kocijan je tužila TANJUG zbog zlostavljanja na radu, tzv. mobinga.

Bila je na bolovanju  kada je objavila status na svom privatnom fejsbuk profilu. Komentarisala je akciju spasavanja zavejanih u Feketiću posle čega je neosnovano prebačena na drugo radno mesto, novčano kažnjavana, dat joj je veći obim posla iako je profesionalno degradirana. To se zove ‘sindrom punog stola‘“, kaže za sajt UNS-a Kruna Savović, pravni zastupnik Jasminke Kocijan i advokat NUNS-a.

Po tužbi nekadašnjeg šefa deska „Večernjih novosti“ Srđana Škora 15. aprila nastavlja se suđenje sa kompanijom Novosti.  Tada bi trebalo da pored Škora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu bude saslušan i direktor NID Novosti i glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Ratko Dmitrović.

Stav tužbe je da je premeštaj Srđana Škora iz lista ’Večernje novosti’ u list ’Sport ’ bio nezakonit jer takav premeštaj nisu zahtevale objektivne potrebe procesa i organizacije rada, nego je reč o nedozvoljenom kažnjavanju zbog njegovog istupa u javnosti i njegovog mišljenja iznetog tim povodom“, rekao je advokat UNS-a Zoran Lakićević, koji zastupa Srđana Škora.

Pripremno ročište u slučaju Škoro protiv Novosti održano je 28. januara kada su predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka.

D.B.

UNS

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime