U Beču proslavljena „lekarska slava“ Sveti Vrači Kozma i Damjan sa Episkopom Andrejem i ambasadorom Rodićem

0
60

Sveti Kozma i Damjan ili Sveti Vrači bezsrebrenici je slava lekara i svih zdravstvenih radnika, koji svoje pregalaštvo neumorno daju u oblasti zaštite i čuvanja zdravlja svih ljudi.

Ove godine je slava proslavljena u Sabornom hramu Svetog Save u Beču gde je Njegovo Preosveštenstvo Episkop Andrej u prisustvu Nj.E. ambasadora Nebojše Rodića sa suprugom dr Janom, ugostio naše lekare i zdravstvene radnike iz Austrije.

Proslavi su prisustvovali i gosti iz Srbije, dr Marko Ercegovac i dr Zlatibor Lončar, kao i ugledni gosti i sveštenstvo iz ostalih delova Eparhije austrijsko-švajcarske.

Episkop Andrej je zajedno sa dragim gostima obavio slavski obred rezanja kolača, a prisutni su imali čast da ih domaćin u parohijskom domu nadahnuto podseti na dugu istoriju boravka srpskog naroda na ovim prostorima.

Njegove reči bile su podsećanje na zajedništvo u naporima za dobrobit naših ljudi između svetovnog i duhovnog života, a uvek uz neizostavno učešće lekara i ostalih zdravstvenih radnika.

Njegovo obraćanje naišlo je na oduševljen prijem, a međusobno druženje je postalo još bolje kada je Vladika uzeo gitaru i zapevao u pratnji svih prisutnih.

Slavski ručak pripremile su vredne članice Kola srpskih sestara pri hramu Sv.Save, a prisutni medicinari su bili vrlo zadovoljni i izrazili nadu da će se ovako lepa slavska proslava nastaviti i sledećih godina, sa još većim brojem gostiju!

Srđan Mijalković,
Beč, 13.11.2022

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime