U čačanskoj bolnici više nema kardiologa

1
1048
Foto: pixabay.com

Čačanska bolnica ostala je bez kardiologa i Čačani se upućuju u kragujevački Klinički centar, koji je ionako preopterećen dolascima iz velikog dela Srbije, ili na privatne klinike, saopšteno je danas iz Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri.

— Srbija je verovatno jedina zemlja u svetu gde građani izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje, a onda kada im je neophodna zdravstvena zaštita prinuđeni su da plaćaju privatne klinike i privatne lekare. Ova činjenica je najbolji pokazatelj potpunog raspada zdravstvenog sistema u Srbiji, a čačanska bolnica, koja trenutno prolazi kroz najgori period u svojoj istoriji, je najverniji predstavnik ovakvog stanja.

Ništa novo nećemo reći kada tvrdimo da je stranačko zapošljavanje i potpuna nebriga države prema zdravstvenim radnicima koji imaju najniže plate u Evropi, uništilo gradsku bolnicu koju zaposleni svakodnevno napuštaju. Međutim, ono što nas od skoro dodatno brine jeste informacija da je čačanska bolnica ostala bez kardiologa i da se Čačani upućuju u kragujevački KC, koji je ionako preopterećen dolascima iz velikog dela Srbije, ili na privatne klinike.

Po pitanju zdravstvene zaštite u Čačku, „crvena lampica“ je odavno morala da se upali, a ovaj podatak bi hitno morao da upali i alarm i da se hitno donesu mere za saniranje ovog problema. Nadamo se i pozivamo gradsko i državno rukovodstvo da odustanu od suludih projekata gde se planira potrošiti na stotine miliona evra – izgradnja nacionalnog stadiona, šminkanje mikro-lokacija, subvencionisanje fantomskih projekata osobama bliskih vlastima… – i da ih hitno preusmere na sistem zdravstvene zaštite, odnosno na unapređenje položaja zdravstvenih radnika pre svega.

Eto dokle su nas doveli SNS i SPS posle osam godina vlasti: lekari i dr. medicinski radnici su se razbežali širom sveta ili u privatni sektor, oni koji su ostali rade u nenormalnim uslovima pa i ne možemo očekivati kvalitetno obavljen posao, a građani su primorani da podižu kredite da bi se izlečili u privatnim klinikama (iako uredno plaćaju zdravstveno osiguranje), jer bi u suprotnom morali da čekaju mesecima na zakazani pregled kada bi već bilo kasno. Čak i decu lečimo SMS-porukama dok vlast troši na stotine miliona na gej-parade, nacionalne stadione koje nema ko da poseti, privatne i brojne druge sulude projekte.

Da Vas podsetimo:  Težak položaj dostavljača Glova. Po 12 sati vožnje kako bi se došlo do zarade

Izvor: Ozonpress

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime