U eksploziji u Istanbulu poginulo šestoro ljudi, 81 osoba povređena, ranjena državljanka Srbije (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

0
96

Jaka eksplozija odjeknula je u centru Istanbula. Poginulo je najmanje šestoro ljudi, dok je 81 osoba povređena. Prema preliminarnim informacijama napad je izvršila žena.

Printscreen

Eksplozija se dogodila u centru grada, u ulici Istiklal koja je veoma popularna među turistimajavlja Sputnjik.

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj saopštio je da vlasti ocenjuju eksploziju kao teroristički napad koji je, prema preliminarnim informacijama, izvršila žena.

Na terenu je veliki broj ekipa hitne pomoći i policajaca.

Policija je zatvorila ulicu i ne dozvoljava građanima da priđu.

Sigurnosne kamere postavljene u Aveniji Istiklal u Istanbulu, zabeležile su trenutak kada je postavljena bomba eksplodirala…

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je u današnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjena jedna državljanka Srbije.

„U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame“, rekao je Dačić, a saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Za sada, međutim, kako Dačić navodi, nema zvaničnih informacija iz Istanbula.

„Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mesta i javili se našem generalnom konzulatu, koji će pružiti pomoć svim našim državljanima. Generalni konzul Ivana Pejović je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom. Obaveštavaćemo javnost o svim novim detaljima i razvoju situacije“, dodao je Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime