U Hrvatskoj su Srbi većina

6
3647

dijalektihrvatskeViše od jednog i po stoleća traje netrpeljivost Hrvata i Srba na Balkanu. Korene te mržnje možemo tražiti još u doba Vojne Krajine, jer su Srbi pravoslavci, kao graničari krvlju plaćali zemlju na kojoj su živeli. To je omogućavalo brojne povlastice koje Hrvati nisu mogli dobiti.

Vodili su se čak i ratovi u 20. veku tri puta između Hrvata i Srba.

U onom Prvom ratu 1914. bilo je to doduše za interes germanske carevine, kada je Bečki dvor slao svoje soldate na Kraljevinu Srbiju sa ciljem da je unište. Dok su Srbi Krajišnici masovno prelazili na drugu stranu, ne želeći da tuku svoje sunarodnike, kod Hrvata toga gotovo da nije bilo. Tačnije njihov broj vojnika koji su prešli na srpsku stranu spada u statističku grešku.

U Drugom svetskom ratu, Hrvati su ratovali za „svoj groš“, tačnije za svoju Nezavisnu Državu Hrvatsku, koja je zauzimala najvećim delom srpski etnički prostor, od Drine i Dunava do Apla i od Drave do Jadrana. Stravičan genocid je počinjen u te četiri ratne godine 1941-1945. Ustaše su tako ubile preko 1.500.000 Srba, što u logorima, šumama, kolonama prognanih, kućnom pragu, crkvama, vašarima i dr.

Vreme socijalizma u drugoj južnoslavenskoj državi donelo je samo prividan mir, jer brojni nacionalni problemi i nerešavanje ratnih zločina dovelo je do pucanja temelja „Bratstva i jedinstva“ posle četiri i po decenije. Za malo jače od godinu dana, sve se srušilo kao kula od karata 1990-1991. Opet rat, opet, progoni, opet kolone i ubistva. Za razliku od Drugog rata, sada su oni dobili naše bivše „saveznike“, tako da im je sve išlo kao po loju. Naša katastrofa je nesaglediva.

Ono što upada u oči kod tog raspada Jugoslavije 1990-ih jeste broj Hrvata na područiju avnojevske Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Nesrazmerno je velik, u odnosu na prethodno stoleće, tačnije 19. vek.

Da Vas podsetimo:  Svanulo je lijepo jutro – Kukavice su pobjegle, narod je rekao svoje

Zapravo radi se o tome da je Vatikan još sredinom 19. stoleća započeo jedan strahovit proces, a to je pokatoličavanje Srba pravoslavaca, ne samo u Hercegovini, koja je oduvek bila kolevka Srpstva, već i ostalim delovima Balkana i Panonije, gde su većinom živeli pravoslavni Srbi. Tako su rimokatolički svećenici i franjevci upućivani u Dalmaciju, Kordun, Baniju, Slavoniju, Bosnu i Liku, koji su imali zadatak da vrše proces unijaćenja, odnosno da prevode pravoslavce u katolike. Tak proces je i u 20. veku nastavljen još više i još žešće.

Generacije Srba su tako rasle u zapadno-hrišćanskoj religiji i načinu razmišljanja, gde je dominirala činjenica da svoje korene sa pređašnjom verom treba preseći. Tako da je Vatikan, otpočinjanjem krvavog i bratoubilačkog rata 1941. imao ljute borce, obučene u crne uniforme, sa slovom U na kapama, spremne na sve.

U Drugom svetskom ratu, ustaški dželati nisu samo ubijali srpsku decu, žene, starce i nenaoružane muškarce, već su i palili crkve, rušili i minirali bogomolje. Ubijali su i sveštenike SPC, jer su oni bili nosioci nacionalnog duha i vere među Srbljima. Bili su taj koren. Zato je njima bilo jako važno da spale dokumente, krštenice, koje su vekovima čuvane u crkvenim arhivama. Da se ne bi jednog dana neko od pokatoličenih Srba setio ko mu je bio pradeda, pa da se vrati svojoj veri.

Komunisti nakon Drugog svetskog rata nisu hteli da se bave obnovom crkava, jer je njihova ideologija bila stvorena na tvrdom ateizmu, a neretko se dešavalo da su i ti komunisti rušili crkve i hramove SPC. Isto tako svako ko je potencirao da se u zločinima navede nacionalnost žrtava i ubica bivao je proganjan ili čak ubijan, jer je druga Jugoslavija sazidana na temeljima „Bratstva i jedinstva“ južnoslavenskih naroda i narodnosti.

Da Vas podsetimo:  Da li će nestanak klasičnih motora biti zaustavljen?

Vatikan je tako preko pokatoličavanja pokušao da razbije srpski nacionalni korpus, što im je dosta i uspelo, ali da to nije u potpunosti uspelo govori i ova karta gore, koju smo uspeli nabaviti. Tačno se vide ti detalji gde žive Srbi: Slavonija, Banija, Kordun, Lika, Dalmacija, Gorski Kotari i Dubrovačka republika.

Dok Hrvati ustvari žive u Zagorju i Međumurju.

Mogu oni da promene veru, čak i prezimena, ali ih dijalekat otkriva, zar ne?

Tomislav Kovač

www.zlocininadsrbima.com

_________________

*Okuka, Miloš (2008). Srpski dijalekti)

6 KOMENTARA

 1. Stokavski je hrvatski Jezik Kao čakavski i kajkavski i svi koji pričaju štokavski su etnički krvni porijeklom Hrvati ! Ustaše Nikad nisu pobili 1500000 ljudi a kamoli srbe, najviše 200000 Srba stradalo u drugom svj. ratu i to najviše oni koji su u četnicima bili ! Dok je Srbin krvav do zgloba POSRBICA uvijek mora do zuba i to je evidentno i kod ovoga pisca !

 2. Не пасује ти математика Томиславе!
  По задњем попису из Kраљевине Југославије од 1931, који кад се сабере по срезовима и котарима који су потпали под НДХ било је 1.84М Срба. То је територија данашње Хрватске, цијеле БиХ, Срема и Боке Kоторске… Ако су од укупног броја 1.84М Срба, усташе побиле 1.5М то значи да је остало тек нешто више од 300 хиљада тим тзв. НДХ земљама, дакле у ужој Хрватској, Далмацији, Лици, Славонији, Срему, Босни, Херцеговини и Боки! Еј, само 300 хиљада!
  Али… Према попису становништа из 1948. изашло је како само у СР Хрватској има више од 500 хиљада Срба, а у БиХ 1.2М, дакле укупно 1.7М тек 3 године после геноцида у којем је (како ти кажеш побијено) 1.5М. Просто немогуће!
  Сад, неко злонамеран може да каже 1.84 – 1.7 да је побијено „само“ 150 хиљада Срба кад се одузму те две цифре! Али ни то није тачно! Пуно је већи тај број, али како? Што побијено, што у боју изгинуло, што подлегло ратним болестима, што се мање рађало због свеопште несташице свега…
  Демографи и статистичари ће да ти објасне, цифра се зове „демографски губитак“ а износи око 700 хиљада, потражи. Шта то значи? Да није било рата, попис 1948 би показао више, 1.7М+0.7=2.4М Срба у ХР и БиХ.
  Kако оно иде математика?
  Ако је пре рата било 1.84М Срба, након рата 1.7М, то значи да их је побијено 1.5М!
  Седи, недовољан!

 3. Јесте, партизани су огромном већином били Хрвати, а злочини су сви српски. И то каже М(амуцу)М(У) који не разликује јекавицу и екавицу, гађа се падежима, родовима и изразима – ах, лепи наша српцко језика – али за историју је мата-тата. Милоши а он још гори…

 4. Autor koji koristi hrvatsko ime Tomislav, koristi i kajkavski sleng: stoleće,soldat,groš..its. Da li je to srpski. On tvrdi da su ustaše ustvari pokatoličeni Srbi, to je proizvod bolesnog uma jer Slavonija, Dalmacija, zapadna Hercegovina i kompletna zapadna polovina Bosne do Turske invazije nisu bile pravoslavne već katoličke. Takođe
  autor nema pojma o istoriji jer da je zna onda bi znao da su srpske izbjeglice bežale od Turaka i da su ih prihvatili hrvatski velikaši kao piše u stotinu zapisa sačuvanih iz tog vremena. Takođe bi trebao da zna da je po popisu stanovništva hrvatske vojne krajine, banske krajine i slavonske krajine bez tamiškog Banata i šajkaške krajine u Ugarskoj Vojvodini i bez vojne krajine u Erdelju ili Transilvaniji velika većina stanovnika bila katoličke vjeroispovijesti 68% i pravoslavaca 32%. Što se tiče partizana, po popisu nacionalnosti Pete armije sa teritorije Narodne Republike Hrvatske 78 odsto činili su Hrvati, a ostali i Srbi 22 odsto. Treba pomenuti da je veliki deo Hrvata naročito iz okupiranih oblasti Dalmacije i Istre otišao u partizane, dok je pop Duić Srbe poveo u četnike. Takođe treba se setiti da je upravo Mačekova straža nakon hapšenja predsjednika Hrvatske seljačke stranke od strane ustaša prva podigla ustanak 22. juna 41. Ustaše su na vlast doveli italijanski fašisti protiv volje većine Hrvata. I na kraju Srbi u Hrvatskoj tačnije njih oko 4 odsto neće opstati ako će ovakvi idioti širiti mržnju prema većinskom stanovništvu koje je gotovo 91 odsto. Srbi u Hrvatskoj trebaju mir i oprost od Hrvata za zločine koje su 1991/1995 počinili Srbi nad Hrvatima u Vukovaru, Škabrnji, Slunju, Glini, Kostajnici itd. Te stravične zločine počinili su srpske fašiste ili postavljeni Hrvati poput ovoga Tomislava Kovača koji su upropastili i osramotili srpski narod i od njega uradili zločinačku hordu. Sramoti sakrij se zauvjek.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime