U ime naroda: Još jedna pobeda!

0
1043

usk_slovenijaJoš jedna u nizu pravnosnažnih PRESUDA U IME NARODA, koju je kroz tužbu dobilo Udruženje srbskih književnika u Sloveniji koga je zastupao g. Saša Gajić pod rednim brojem I U 1321-2013-12 od 27. maja 2014 dostavljena 28.06.2014 – sudski postupak vodilla je predsednica senata viši sudija gospođa Petra Hoćevar uz članove veća gospođe Mire Dobrovec Jelen, mag. i gospođe Jonike Marflak Trontelj kao člana.

UPRAVNI SUD REPUBLIKE SLOVENIJE u Ljubljani.

Dakle, USKS tužilo je Vladu Republike Slovenije zastupanu po Ministarstvu za kulturzu RS u vezi rešenja Javnoga fonda za kulturne delatnosti RS sa razlogom, da je u godini 2012 Javni fond RS kroz javni konkurs pod oznakom Etn-2012 za jedini registrovani srpski medij »OTADŽBINA« bila odobrena minimalna godišnja sredstva od 2.400,00 evra, dok je drugima bilo dodeljeno 15.000,00 eura i više nego Udruženju srpskih književnioka u Sloveniji. Kroz navedenu presudu očekujemo ponovo rešavanje uz dodelu većeg novčanog iznosa. Značajno je i to, da tužena strana, nema pravo žalbe (prvi stav 73.člana ZUS-1), tako da je presuda od dana objavljivanja postala pravnosnažno. Navedena presuda između ostaloga potvrđuje i to, da je tužena stranka kršila 22. i 14 član Ustava Republike Slovenije, koji govori o činjenicama, da su stranke u ravnopravnom položaju pred upravnim i pravnim organima RS., te da nikome nije dozvoljena rasna, verska ili kulturna privilegija. jednakost Tužena stranka moraće i platiti USKS i skromna novčana sredstva navedenog predmeta.

2014-05-12_152855

Uz iskrene čestitke, zahvaljujemo se i ovoga puta pravnom sektoru Saveza srpske dijaspore Slovenije, koji je pružao nesebičnu besplatnu pravnu pomoć.

Vodstvo!

srpski-knjizevnici

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime