Novi Sad: U javnim preduzećima stanje katastrofalno

1
986

strajk-informatika-563x353Radnici JKP „Stan“ od juče su u štrajku, obustavili su rad i izlaze samo na hitne intervencije.

Radnici su dobili samo prvi deo plate za januar, a od tada nisu primili ni dinara, objašnjava predsednik Sindikata komunalaca u ovom preduzeću, Vladimir Raca.

“Nezadovoljstvo je kulminiralo oko praznika, jer radnici nisu dobili ni dinara. Nemamo para ni da dođemo na posao, a kamoli da slavimo Uskrs. Zato smo danas stali sa radom, ali smo se zbog korisnika dogovorili da izlazimo samo na hitne intervencije”, rekao je Raca.

Sindikati su odlučili da održe štrajk upozorenja na Trgu slobode, a nakon toga će se pridružiti četvrtom po redu prostestu “Crveni kartoni” koji organizuju radnici “Informatike”, a kojem su se već pridružili i članovi sindikata drugih komunalnih preduzeća.

Radnici “Stana” štrajkovaće dok im se ne isplate zaostale zarade i druga primanja po Kolektivnom ugovoru.

Rukovodstvo JKP “Stan” tvrdi da novca za plate nema, a obećanje, da će od grada zatražiti pomoć da se isplate zarade, nije ispunjeno.

Predsednik sindikata u “Informatici” Zoran Antešević ističe da je stanje u javnim preduzećima Novog Sada katastrofalno i da to preduzeće neće prekinuti sa protestima dokle god se radnici ne vrate na posao.

opozicionar.com

1 KOMENTAR

  1. Ma nije samo u NS tako ljudi. Danas kada su nepismeni, bahati i nesposobni kadrovi SNS uglavnom i u vecini direktori jav.preduzeca o cemu se moze pricati osim o karikaturnom poslovanju i kradjama koje ce bit kaznjene od sledece vlasti.
    Javna preduzeca treba prosto izbrisati, privatizovati. Onda bi se opstinski budzeti osvezili i bilo bi vise novca i za obrazovanje i za socijalu. Medjutim, vecina nesposobnih stranaka u Srbiji danas u ovim preduzecima vidi izvor finansiranja stranaka ili pljackom licno bogacenje. Nema kraja tome kako vidim.
    Dok se ne pojavi neki novi spasitelj, tesko nama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime