U odbranu Valjevske Gračanice

0
1075

I danas Gospod nad vojskama kao treći nevidivi ratnik odlučuje ishod svakog rata.

Danas su radnici i policija pokušali da izvade ikonostas iz Valjevske Gračanice, Božijom milošću to je sprečeno, a sutra je novi dan i biće novu pokušaj…

grac1
Foto: Monah Antonije

Hteli mi to da vidimo ili ne, ali već godinama mi smo u ratu, tiho se bunimo protiv zmije koju gajimo, u strahu od gubitaka izgubili smo sve: Slobodu, Nadu, duhovnost pa i materijalna dobra kojima smo se vremenom potčinili. Šta još imamo da izgubimo, strah od čega nas zaustavlja da se pokrenemo, sem bednih ropskih života?

Ovaj sistem ne preza ni od čega! Čak ni najgori komunistički bezbožnici nisu imali ovakav odnos prema narodu i prema našim svetinjama. Dva hrama posvećena dvojici Arhangela našla su se na putu ovom režimu i ukoliko nastavimo sa ćutanjem, oni će biti srušeni.

U ovom trenutku, stražar nad hramom svetog Arhangela Mihaila, Vaseljevske Gračanice, monah Antonije, sam vodi bitku koja nije samo njegova već svih nas!

Ova bitka nije samo duhovna za spas hrama velikog Arhangela Mihaila, čija je sila toliko puta nad srbskom vojskom se viorila poput nebeske zastave, gde smo malobrojniji dobijali bitke nad moćnim vojskama, već i materijalna.

Upozorenja koja su stizala od strane oca Antonija, sa mnogobrojnih tribina na kojima su učestvovali naši najveći stručnjaci,naučnici iz mnogih oblasti, počela su da se obistinjuju još prošle godine za vreme majskih poplava kada je jedan od najpoplavljenijih gradova sa najviše štete bilo i Valjevo.

grac2

Narod se tada prvi put masovnije zainteresovao za štetu koja bi mogla nastati ukoliko bi se bolesni projekat ovog režima do kraja ispunio. Međutim, kako su vode presušile poplavljeno Valjevo je ostalo samo ružno sećanje, a trajno zagađene vode samo fikcija onoga koji je danas jedini na straži.

Da Vas podsetimo:  Parking mesta za pešake

Današnji dolazak policije prošao je mirno. Policija kao i radnici koji su jutros dolazili, nisu znali razlog izlaska na teren, a nakon saznanja prekrstili su se i otišli. Međutim, po rečima oca Antonija, ovom režimu se žuri i već koliko sutra doći će i novi radnici i nova patrola, koja se neće prekrstiti i otići, već će ostati dok ne ispuni naređenje.

Život na zemlji je kratak, samo jedan tren u odnosu na večnost koja sve nas čeka, zato oživimo pre fizičke smrti, duhom i umom, srcem, jer mrtvi neće naći put u Carstvo Nebesko!

Ovo je trenutak kada smo svi mi potrebni Gospodu nad vojskama, onome koji odlučuje i ovde i gore, da kao njegovi vojnici izvojujemo pobedu u njegovo Ime, u njegovu Čast a povratimo bar delić svoje.

Danas kada je sam na straži i u sukobu sa policijom koja je došla da izvadi ikonostas, sa saznanjem patrijarha srpskog Irineja, što dovoljno govori da je rušenje hrama vrlo blizu, potrebni smo i monahu Antoniju, zato Vas molim, sve Vas koji ste u mogućnosti da dođete u ovu svetinju i da se zajedno sa ocem izborimo za njen spas.

Ne vredi nam se moliti Bogu na prazno, reči koje su samo reči, bez osećanja, bez ljubavi, bez žrtve ne čuje niko, zato se pokrenimo, jer neće niko treći doći da nas spasi, brani i čuva, niko sem nas samih uz Božiju pomoć koja samo smernima i vernima sadestvuje.

Svi oni koji se odluče na ovaj podvig spasavanja srbske svetinje, unapred moraju znati da je potrebno stražarenje danonoćno, da uslovi nisu hotelski već dostojni samo iskrenih podvižnika, da se spava na smenu i da je hrana oskudna.

Da Vas podsetimo:  U Srbiji završilo 90 odsto struje izvezene iz Republike Srpske

Svi koji žele da kontaktiraju oca Antonija i dobiju informacije iz prve ruke i na koji način mogu da pomognu, mogu to učini na telefon: 064 535 222 0

2015-06-30_193046

Vesna Veizović

vaseljenska.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime