U poslednjih 18 godina 3.722 ubijenih na KiM

0
2447
Goraždevac / Foto: Kmnovine

Alarmantno stanje na KiM od kada Priština “upravlјa“ “Barom ubica“ zvanom Kosovo! U poslednjih 18 godina 3.722 ubijenih i nastradalih u saobraćajnim nesrećama.

Da je Kosovo posle 1999. godine postalo neuređeno, neorganizovano i društvo anarhije, bezakonja, antidemokratije i anticivilizacije govore podaci o broju ubijenih lica u ovom periodu . Žalosno je da su nacionalno motivisana ubistva Srba, od strane Albanaca, veliki zločini protiv Srba , ostali nerasvetnjeni i da za te zločine još niko nije odgovarao.

Dok su se dešavali masovni albanski zločini protiv Srba, zemlјe Zapada su požurivale da otvore svoje takozvane ambasade u Prištini, ustvari logističke ćelije albanskog terorizma, narkodilerstva i kriminala.

Da su takozvane ambasade zapadnih zemalјa upravo to govore i zvanični izveštaji UNDP ( Program Ujedilјenih nacija za razvoj) koji su potvrdili, prema poslednjem izveštaju iz novembra 2017. g. da je do sada 335 Albanaca sa Kosova otputovalo za Siriju, od kojih 253 muškaraca, 55 žene i 27 dece. Oko 60 posto njih je između 18 – 28 godina starosti.

Kako je objavlјeno, 62 Albanca sa Kosova ubijena su u konfliktnim zonama u Siriji i Iraku, među kojma je bilo i četiri bombaša samoubice, dok su se njih 123 vratili na Kosovo, od toga 114 muškaraca i šest žena.

U Siriji i Iraku je i 150 albanskih terorista iz Makedonije. Sa Kosova su u Makedoniji u zadnjih par godina ubijali masovno albanski teroristi!? A sve to aminuju logističke ćelije terorizma u Prištini, takozvane ambasade Amerike, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Holandije, Austrije…

A prema statističkim podacima Policije Kosova, od 1999. do 2017. godine, za 18 godina, na Kosovu je izvršeno 1.521 ubistvo sa različitim motivima.

Ove, 2017. godine, od januara do novembra, evidentirana su 23 ubistva, od kojih je 17 rasvetlјeno. Prošle godine na Kosovu je ubijeno 26 osoba, 2015. ubijeno je 25, a 2014. život je izgubilo 10 lјudi. Podaci policije pokazuju da se od 1999. do 2014. godine najveći broj ubistava dogodio u Prištini i Peći. Motivi su različiti, kažu u policiji i ocenjuju da se radi o zabrinjavajućim podacima.

Da Vas podsetimo:  Srbi su u Donbasu branili pravoslavlje još pre 300 godina – Danas o tome svedoči 16 preostalih crkva

Na drugoj strani , u poslednjih 15 godina , na putevima Kosova i Metohije, do juna 2017.g, poginilo je 2.201 osoba dok je u istom periodu povređeno više od 100.000 osoba u saobraćajnim nesrećama. U ovom periodu evidentirano je više od 200.000 svih saobraćajnih nesreća.

Najčešći uzroci saobraćajnih nesreća na KiM su neprilagođena brzina kretanja uslovima puta, nepoštovanje saobraćajnih propisa i vožnja pod uticajem alkohola.
Ove godine na putevima KiM, do početka avgusta, u saobraćajnim nesrećama ovde je stradala 71 osoba.

Veliki zločini protiv Srba

U toku 2000.g. i 1999.g. – oko 300 Srba, nelbanaca i Albanaca kidnapovano i prebačeno na sever Albanije i ubijeno.

Januar – jun 1999. g. – Ubistvo osam Srba civila u selu Klečka kod Liplјana.

Staro Gracko, 23. jul 1999.g. – ubistvo 14 žetelaca na njivi kod Liplјana. Ubijeni su Milovan Jovanović, Jovica i Rade Živić, Andrija Odalović, Slobodan, Mile, Novica i Momir Janićijević, Stanimir i Boško Dekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović i Miodrag Tepšić.

Livadice, Podujevo 16. februar 2001.g. – podmetanje eksploziva pod autobus “Niš ekspresa“. Poginulo 12 Srba a 30 njih teže i lakše povređeno. U napadu su poginuli Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša, Snežana i Danilo Cokić, Velјko Stakić, Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić i Dragan Vukotić.

Obilić, 4. jun 2003. godine – u svojoj kući ubijena i zapalјena porodica Stolić, Radmila, Ljubinko i Slobodan.

Goraždevac, 13. avgust 2003.g. – Na reci Bistrici kod Peći pucano je iz puškomitralјeza na decu koja su se kupala u reci. Tada su ubijeni Pantelija Dakić (13) i Ivan Jovović (19), a teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srblјak (13).

Cernica, 31. avgusta 2003.g. – kod Gnjilana, od bačene bombe ubijen učitelј Miomir Savić a četvoro Srba teško povređeno, ostali doživotni invalidi.

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili vidovdanski teror lažne države

Širom KiM, 17. i 18. marta 2004. g. (martovski progom) – ubijeno 10 Srba, 4000 njih proterano , zapalјeno 35 srpskih crkava i manastira… Ubijeni su Zlatibor Trajković, Nenad Vesić, Boban Perić , Borivoje Spasojević, Jana Tučev, Dragan Nedelјković, Dobri Stolić, Borko Stolić, Dušanka Petković i Mirko Lopata.

Gračanica, 5. jun 2004.g. – U centru ovog mesta ubijen 17 – godišnji Dimitrije Popović.
Uroševac, 3. avgusta 2005.g. – Na putu Uroševac – Štrpce, kod sela Banjica iz zasede ubijeni u kolima Ivan Dejanović iz Prilužja kod Vučitrna i Aleksandar Stanković iz Liplјana.

Bošnjačka mahala, 2. jula 2010.g. – od bačene bombe na protestu Srba zbog otvaranja kancelarije kosovske vlade u severnom delu K. Mitrovice poginuo Dr Mesud Đeković a 11 Srba povređeno.

Talinovac, 6. jula 2012. g. – U selu Talinovac kod Uroševca ubijen bračni par povratnika Milovan i Ljilјana Jevtić… Neshvatlјivo je da se samo ubistva Srba na Kosovu i Metohiji ne otkrivaju! O tim zločinama se uglavnom ćuti u Prištini, Briselu, Londonu…? Predstavnici prvo, UNMIK – ovog, a danas i EULEH – ovog, kao i kosovskog „pravosuđa“ zatvorili su sudske dosije protiv ubica Srba, čime su direktno stali na strani albanskih terorista, zločinaca, ubica! Pitanje je za ceo svet, koliko desetina albanskih terorista i ubica danas šeta Kosovom slobodno!? Rame su uz rame sa ambasadorima zapadnih zemalјa u Prištini!

Zoran Vlašković

kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime