U ratu protiv Đilasa, SNS upravo prešao sve granice

0
495
Dragan Đilas / Foto: YouTube Screenshot

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je danas da su poslanici vladajuće većine ipak najodgovorniji za atmosferu u parlamentu i da kako god se opozicija ponašala, oni moraju ostati iznad toga. Poslanici su ponavljali da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas „lopov, izdajnik i kriminalac“, a kako je rekao Srbislav Filipović i „inspirator napada na porodicu Aleksandra Vučića, pozivanja na silovanje njegove ćerke i na iživljavanje nad Vučićevim sinovima“.

Đukanović je rekao da neće govoriti o političkim protivnicima koji nisu prisutni i da je na poslanicima da probaju da vrate dijalog u Skupštinu, kao i poverenje građana u tu instituciju.

On je istakao da je čast biti narodni poslanik i dodao da nije dobro kad gradjani nemaju poverenja u njih i da treba vratiti debatu jer kako je rekao “bolje i poslanici da se potuku u sali nego gradjani na ulici”.

Đukanović je rekao poslanicima da su dužni da odgovaraju na pitanje novinara bez obzira iz kog su medija.

Pre i posle Đukanovića svi govornici sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu” upravo su govorili o doskorašnjim kolegama iz opozicije, ali i o onima koji nisu bili poslanici u prošlom sazivu.

Poslanici su ponavljali da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas “lopov, izdajnik i kriminalac”, a kako je rekao Srbislav Filipović i “inspirator napada na porodicu Aleksandra Vučića, pozivanja na silovanje njegove ćerke i na iživljavanje nad Vučićevim sinovima”.

List “Danas” je Filipović nazvao Đilasovim pamfletom i ponavljao o milionima evra koje je “oteo od građana”.

Poslanik Marko Atlagić izjavio je da se lider Narodne stranke Vuk Jeremić zalaže za što bržu nezavisnost Kosova, a da su, kako je rekao, “Đilas i njegovi saradnici svojevremeno na vlast doši silom jer (Slobodan) Milošević nije izgubio izbore”.

Da Vas podsetimo:  BOLJE TI JE IZGUBITI OKO SVOJE NEGO VERU U VOĐE SVOJE...

Milenko Jovanov rekao je da su sadašnji opozicionari “uveli u politiku napade na decu i pretnje nasiljem” i pitao šta bi se desilo da je neki poslanik SNS izjavio “jurićemo vas po ulicama kao što je rekao Jovo Bakić”.

Poslanici su u raspravi o Kodeksu ponašanja poslanika kritikovali medije jer izveštaji iz Skupštine, kako ocenjuju, nisu realni, a objasnili su da se Kodeks usvaja kako bi se sprečila opozicija da se ikada više ponaša kako se ponašala.

Poslanici bi o Kodeksu trebalo da glasaju danas pre 14.00, kada će zasedanje biti zaključeno, a skupština neće raditi do subote zbog poslanika koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Izvor: BETA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime