U stanove za mlade naučnike uselilo se drveće i korov

1
1283
Zgrada na Bulevaru/Foto: M.Z,printscreen(Južne Vesti)

Započeta pre decenije, zgrada u ulici Branka Krsmanovića namenjena mladim naučnicima zjapi prazna, radnika na gradilištu nema, ali žbunja ima. Umesto ljudi u zgradu su se uselile zelene grane, a u dvorište korov.

Trava, granje, šipražje – to je okruženje zgrade na Bulevaru. Rok za kraj radova godinama se pomera. Umesto zvuka mašina i žamora radnika, njišu se grane, a čuju se ptice.

Inače, još 2008. godine počela je gradnja. Oni koji stanuju u blizini kažu da nezavršene stanove mnogi danas koriste kao toalet ili kontejner.

Rektor niškog univerziteta Dragan Antić ranije je za Južne vesti rekao da novca za završetak zgrade nema.

Podsetimo, kada je izgradnja počela 2008. godine najavljeno je da će stanovi biti namenjeni mladim istraživačima niškog Univerziteta koji nisu rešili stambeno pitanje, kako bi u ovoj zgradi mogli da kupe stan po nižim cenama. Plan je bio da izgrade tri lamele sa 98 stanova, a nadležni su uveravali da će biti izgrađeno preko 7.000 kvadrata i da para za to ima. Ipak, nekoliko godina kasnije sve je stalo, a i ranije je bilo neizvesno hoće li i kada izgradnja konačno biti nastavljena.

Inače, osim rešavanja stambenog pitanja mladih niških istraživača, kao veliko ulaganje u naučnike najavljeni su nedavno započeti projekti – izgradnja Naučno-tehnološkog parka i dogradnja Elektronskog fakulteta, za šta je izdvojeno oko 18 miliona evra iz kredita Evropske investicione banke.

M. Z.
Izvor: Južne vesti

1 KOMENTAR

  1. Не брините за „младе истраживаче“, снашли су се они in the meantime.У коров је зарасло оно што је и требало да зарасте -грађење једне небулозе, нереалне слике о себи. А истраживач, једини пореклом са југа Србије, отишао је, како смо сазнали у другом чланку, по други пут на запад.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime