U Valjevu niču pokreti i grupe kao pečurke

2
1531
Valjevo / Foto: printscreen (kolubarske.rs)

U toku prošle nedelje u Valjevu je bilo više političkih aktivnosti , novih Grupa gradjana i političkih opcija. Informacije govore da će ih biti u narednom periodu još, a da gotovo svi imaju imaju jedan zadatak da na izborima imitiraju opoziciju.

Samo u prošloj nedelji u Valjevu je održana osnivačka Skupština političke opcije „Živim za Srbiju“  koju predvodi dr Jovana Stojković koja je javnosti u Srbiji postala poznata kao protivnik vakcina . Protiv nje je pokrenut je postupak pred Sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda za oduzimanje licence za rad, ali je taj postupak  prekinut krajem prošle godine uz obrazloženje da “njeni medijski nastupi nisu dovoljan razlog za vođenje postupka za oduzimanje licence.” Stojkovićeva je takodje Valjevcima poznata I kroz izjave na gradonačelnikovom portalu u kojima je osudila proteste podrške gradjana Valjeva svom sugradjaninu Aleksandru Obradoviću.  Stojkovićeva je u Valjevu održala osnivačku Skupštinu , a poziv da istu isprate dobili su samo pojedini mediji u Valjevu.

U Sindjelićevoj ulici na jednom od izloga lokala osvanuo je I plakat MIlana Stamatovića “Zdrava Srbija” na kom se može videti I natpis Graski odbor Valjevo. Kada je ovaj odbor osnovan I koji ga Valjevci predvode, nije poznato niti javnosti saopštavano.

Kako Vamedia saznaje naredne nedelje u Valjevu će najverovatnije biti osnovan I pokret Desnice, a od grada je zatražena I sala za održavanje Skupštine. Izvori Vamedie iz SNS-a navode I da je sve izvesnije da će  u pomoć za izbore naprednjacima priteći I GG Pobeda, bez obzira na nekadašnji raskol sa aktelnim gradonačelniom koji je prevodjenjem sedam odbornika u Skupštini na stranu SNS praktično I imao najveći uticaj da se ova Grupa gradjana na čijoj je listi 2012. godine ušao u Skupštinu Valjeva potom gotovo I ugasi.   

Da Vas podsetimo:  Ultimatum

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović za Vamediu kaže da je “poplava novih partija I Grupa gradjana I očekivana u Valjevu s obzirom na trenutnu situaciju vezanu za uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

„Valjevo je danas srce slobodne Srbije i primer uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Krušika je pokazao put kojim ćemo se izboriti protiv kriminala i korupcije u vrhu ove vlasti . Zato Valjevo danas toliko smeta svima onima koji bi da nekako zarane istinu o Aleksandru Obradoviću i zato će pokušati da pokrenu sto drugih tema i afera samo da se skrene pažnja našoj javnosti sa ovog slučaja. Takodje, bojkot izbora u kome se nalazi praktično sva ujedinjena istinska opozicija biće jedno izzetno čistilište koje će pokazati ko zapravo na političkoj sceni Srbije radi za Aleksandra Vučića dok se predstavlja kao opozicija . Sigurna sam da će aktuelna vlast formirati ko zna koliko lažnih grupa gradjana , političkih opcija koji se spremaju da izadju na izbore samo da bi činile privid demokratije i da bi se pokazalo da na te izbore izlazi još neko izuzev režimskih stranaka . Ali . sve to biće uzalud zato što se već u potpunosti vidi su ti izbori lažni, da je u Srbiji na vlasti jedan nedemokratski režim i da čitava situacija u naem društvu postaje nenormalna i neizdrživa. Ovo neće još dugo moći ovako da traje , ovako definitivno više ne može i mislim da je slučaj Obradovića prekretnica koja će dovesti do pada aktuelne vlasti Aleksandra Vučića . I gledajući njegove najnovije izjave i potpunu konfuziju koja nastaje u vrhu aktuelne vlasti možemo da zakljulimo da oni nemaju odgovor na ovu aferu i da su uhvaćeni bukvalno u kriminalu i korupciji najvećih razmera u samom vrhu vlasti“, kaže Obradović.

Da Vas podsetimo:  Ko je, zapravo, bila Sveta Petka

Na pitanje Vamedie kako da gradjani Valjeva prepoznaju lažnu opoziciju Obradović kaže: „Svakoga ko se danas pojavi na političkoj sceni možete na jedan veoma jednostavan način da testirate. Pitajte ga  da li sme šta javno da kaže protiv vlasti Aleksandra Vučića i SNS, pitajte ga da li će izlaziti na lažne Vučićeve izbore ? I iz ta dava pitanja i njihovog odgovora lako će se prepoznati onaj ko je prava , a ko lažna opozicija . Lažna poput Vojislava Šešelja , Nenada Čanka ili Čedomira Jovanovića , nikada ne sme da izgovori  ništa protiv Aleksandra Vučića lično i takodje svi oni zagovaraju izlazak na lažne Vučićeve izbore da bi mu na taj način pružili privid demokratije i normalnosti tih izbora. Uz ta dva jednostavna pitanja lako gradjani mogu oceniti ko kome pripada i ko za koga radi“.

Lider Dveri tvrdi i da će u narednih mesec dana biti jasno i da li će uslediti  informacija o eventualnom odlaganju izbora u martu  pa i mogućnosti za održavanje pravih slobodnih izbora:“ U tih mesec dana se mnogo toga može očekivati. Navršava se i godinu dana od prvih protesta , donosi se odluka o plagijatu doktorskog rada Siniše Malog , Nebojša Stefanović je praktično politički već mrtav i on ne može u tom smislu više da ostane na svim funkcijama na kojima je i on mora podneti ostavke na sve stranačke i državne funkcije , zbog falsifikovanja fakultetske diplome, zbog lažnog doktorata , zbog oca trgovca uticajem i oružjem , zbog sveukupnih afera u kojima se nalaze ljudi iz njegovog najbližeg okruženja i ja sam duboko uveren da u narednih mesec dana možemo izdejstvovati praktično prave slobodne izbore , ako budemo uporni, ako izadjemo na ulice, ako pokažemo hrabrost i ako još omasovimo proteste , a u suprotnom nas čeka jedna duža kampanja bojkota koja će sigurno završiti velikim narodnim demonstracijama na dan tih lažnih izbora . Ja sam duboko ubedjen da gradjani neće pristati da učestvuju u tom Vučićevom rijaliti šouu“.

Da Vas podsetimo:  SUPER VEST ZA DIJASPORU! Dva studenta smislila kako da pomognu ljudima u inostranstvu i od toga napravili sjajan biznis!

Dok se čekaju nove stranke, pokreti i grupe u Valjevu, gradjanima Valjeva ne preostaje ništa drugo već da dobro pogledaju sve aspekte novih pojava  koje će nicati kao „pečurke posle kiše“.  Medju njima će biti moguće i prave opozicije, ali sudbina svake pečurke je da ima kratak rok trajanja.

Izvor: vamedia.info

2 KOMENTARA

  1. Jos daleke 1944.god. tadasnji americki predsednik Ruzvelt je rekao: u politici nista nije slucajno. I kad to tako izgleda, to je napravljeno da tako izgleda! Nikad i nista nije slucajno!! Kako se to „iznenada“ u Valjevu lansirala americka strategija bezbrojnih, malih i anonimnih tkz. grupa/pokreta, kojima se narod zbunjuje, usitnjava, razvodnjava…Uvek treba pratiti put novca! Ko to finansira? To je glavno pitanje? Svaka i najmanja kampanja kosta novca. U Srbiji da bi se kreorala politicka partija, veceg formata kosta najmanje pet miliona eura! U Americi predsednicka trka izmedju Trampa i Hitleri Klinton je kostala $5 milijardi dolara. Ova iduce godine ce kostati duplo! Zamajavanje naroda plagijatima diploma nekakvih politickih kretena, koje je apsolutno nevazno za srbski narod, to treba sud da resava, a pitanje KOSOVA koje je goruce pitanje doticni Obradovic ne pominje!! Ili sto jos jedan politicki kreten Ceda zvani prasak nista ne govori protiv Vucica? Pa sta je to briga nas narod, sto taj kriminalac nista ne govori protiv Vucica, a ne trazi se da on bude osudjen i da sedi u zatvoru do kraja zivota, jer je teski kriminalac!!! Prima debelu platu i sedi na grbaci naseg osiromasenog i obespravljenog naroda. Pricaju o splacinama, ta takozvana „opozicija“ ili setaju guzice svake subote sa nekakvim parolama o zagadjenju prirode i glupostima….muka mi je i da pisem o njima svima! Jer strane specijalne sluzbe im organizuju i vode njihove „kampanje“ o nevaznim stvarima, cime opterecuju narod i ispiraju im mozak, a sustina je da se narod i „opozicija“ i „pozicija“ ne dignu na ustanak i pokrenu velike demonstracije kao sto je po celom Svetu:Francuska, Hong Kong, Bolivija, Iran, Velika Britanija, Gruzija…Ceo Svet gori, a tkz. srbska „opozicija“ mlati praznu slamu. Vucica ce smeniti oni koji su ga i postavili, treba se boriti protiv pravog neprijatelja! Zar nas narod nije naucio lekciju u rusenju Milosevica i lupanja u skupe serpe, mesecima, a sada su serpe prazne!!

  2. Auh, ala CIA radi punom parom! Usli su u sve pore naseg drustva, ne samo politicke, u organizacije, u finasije, privredu, policiju…sve, apsolutno sve. Kad amerikanci okupiraju neku zemlju i postave svoje vazale na vlast, onda je okupiraju iznutra sa tkz. „mekom silom“. Prvo „srede“ vojsku! U Americi su predsednicki izbori iduce godine. Demokratska stranka ima 22 kandidata, a u tu njihovu predsednicku trku ulazi jos jedan, njujorski bogatas Blumberg, jos jedan na tom ogromnom spisku. Ovo sto je zapoceto u Valjevu, meni govori, da to rade americke snage, njihove tkz. „nevladine organizacije“ (a finasira ih Stejt department!), jer takva praksa nikad nije bila ne samo kod nas, nego ni u Evropi, da buljuk kandidata kao krdo svinja jurisa na izbore. To je nova politicka „moda“ koju su kreirali amerikanci. Sta je cilj takve taktike? Da se razbije glasacko telo vladajuce stranke. U slucaju Srbije, vrsi se pritisak na Vucica da do kraja godine mora da prizna Kosovo* kao nezavisna drzava. U SAD da Tramp ne dobije drugi mandat.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime