U vrtićima sprovode satanizaciju dece

0
1201

I pored upozorenja koja su se mogla čuti prethodnih godina, u nekim predškolskim i školskim ustanovama i ove godine se vršila satanistička indoktrinacija dece!

kuce-noc-vestica-26-620x330

Više godina unazad, i u Srbiji se, kao posebna vrsta kulturog surogata, ili bolje reći antikulturnog promovisanja jednog od produkata civilizacije smrti koja se sa zapada, a posebno iz Sjedinjenih američkih država širi po svetu, počelo pojavljivati obeležavanje tzv. „helloween-a“ ili kako je na srpskom nazvana „noći veštica“ i nametanje iste kao nekakvog tobože praznika.

Da se ne radi ni o kakvom prazniku, već o pagansko-satanističkom obrednim radnjama i ritualima naša javnost je upozoravana više puta i sa više mesta. Međutim i pored upozoravanja i informisanja javnosti o kakvom događaju se radi šta ga sve prati, gde se odvija i koji je njegov pravi i simbolički smisao, i ove godine je nastavljeno s usiljenim nametanjem ovog antipraznika i njegovim umetanjem u naš javni prostor.

Ono što u najvećoj meri zabrinjava i što nikako ne sme ostati van pažnje javnosti i nadležnih institucija je to da se ovaj, treba otvoreno reći kriminalni čin, uselio i u predeškolske ustanove. Kada znamo da savremena pedagogija danas priznaje da se dečije duhovne i duševne sklonosti, dečije navike i čitav vrednosni sistem, koji ih kasnije prati kroz život, u najvećoj meri, i do 50%, formira do semogodišnjeg uzrasta, onda moramo biti svesni koliko je važno sve što se u tom uzrastu deci utiskuje u duše.

Tokom cele prošle nedelje u povereništvo Pokreta Dveri u Novom Sadu, a mi smo proverili i saznali da se slično dešava i u drugim gradovima Srbije, stizale su informacije o obeležavanju tzv. „noći veštica“. Između ostalih do nas je došla informacija da su i neki državni vrtići bili u dane oko 01. novembra ukrašavani bundevama, metlama, „veštičicama“, „vampirčićima“ i ostalom nesuvislom simbolikom ove skaradne manifestacije. Da se slično dešava i u privatnim predškolskim ustanovama, i to u još masovnijem obimu, potvrđeno nam je iz više izvora. Najčešće se s ovom morbidnom maskaradom deca upoznaju kroz učenje engleskog jezika, što je naročito izraženo u osnovnim školama gde su nastavnici engleskog jezika promoteri „noći veštica“.

Da Vas podsetimo:  Referendum-dum

Najpre se, i obično sve predstavlja kao zgodna prilika da se deca maskiraju i igraju, uz objašnjenje onima koji na to podozrivo gledaju kako tu nema ništa strašno, kako je to samo igra i sl… Možda u sopstvenoj samoobmani neki od zagovornika i promotera „helloween-a“ ne vide suštinsku rugobnost i nakaznost istog, ali to ne može biti opravdanje za indoktrinaciju dece „veštičarenjem“, „vampirisanjem“ maskiranjem u kosture i ostalu simboliku smrti. Mi smo se interesovali kod vaspitačica zaposlenih u «Radosnom detinjstvu» i saznali da se sve to radi i provlači bez ikakvog utemeljenja u zvaničnom programu za rad sa decom i da ako neko tome uči decu, to radi na svoju ruku. Postavlja se pitanje da li su ti vaspitači i nastavnici pokušali ikada da pričaju istoj toj deci o anđelima, Vaskrsenju i večnom životu i onome što predstavlja istinsku tradiciju srpskog naroda i ostalih hrišćanskih naroda na ovim prostorima koja je ukorenjena u veri u Isusa Hrista i na kojoj se bazira i hrišćanski i građanski moral i sve životonosne vrednosti i kojoj (prema zvaničnoj statistici i popisu) pripada ogromna većina stanovnika Srbije…

Da se u zemljama koje ozbiljno razmišljaju o svojim mladim naraštajima i njihovom duhovnom zdravlju ovoj manifestaciji ne prilazi kao kod nas s poslovičnim „lako ćemo“ dokazuje primer iz susedne Hrvatske gde je Centar za predškolski odgoj isključiv kada je u pitanju obeležavanje „helloween-a“ i zabranjuje bilo kakve aktivnosti koje asociraju na tu proslavu. Slično je i u nama bliskoj Rusiji gde je u nizu oblasti zabranjeno obeležavanje „noći veštica“, a pokrenuta je i inicijativa da se zabrani i na državnom nivou uz obrazloženje da je nedozvoljivo da „se aktivno nameću način života i ponašanje koji nisu nimalo svojstveni ruskoj kulturnoj tradiciji, jer, mi imamo svoje davnašnje praznike koji makar ne protivreče normama religiozne etike i opšteljudskog morala. “

Da Vas podsetimo:  Uzdravlje, nazdravlje, o zdravlju… uglavnom

Ovom prilikom želimo da podsetimo našu javnost da se još pre šest godina Eparhija bačka oglašavala zbog zloupotrebe dece ovim povodom i da je tada eparhijski Katihetski odbor uputio kritiku jednoj privatnoj dečjoj igraonici i Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ uz konstataciju „da je nedopustivo da se najveća vaspitno – obrazovna ustanova za decu predškolskog uzrasta u našem gradu koristi u tu svrhu.“

Zbog nastavljanja ovakve prakse u predškolskim ustanovama i zbog svega napred rečenog Pokret Dveri o svemu prikuplja podatke i o svemu će obavestiti nadležne institucije, a svima koji su u učestvovali organizovanju i promovisanju „noći veštica“ upućujemo poslednju molbu, apel i upozorenje, da prekinu s popularisanjem i nametanjem satanističkog antipraznika deci i da od sledeće godine naša komunikacija na ovu temu može biti samo formalno-pravne prirode i da će jezik kojim ćemo o ovome ubuduće govoriti biti jezik krivičnih prijava za zlostavljanje dece – po osnovu uznemiravanja dečje savesti, nanošenja duševnog bola deci i roditeljima i za narušavanje prava deteta po 6-oj tački Konvencije o pravima deteta koja kaže da „svako dete ima pravo da bude ponosno na svoje nasleđe i kontinuirani identitet svoje porodice“.

Info služba Dveri srpskih – povereništvo Novi Sad

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime