U vrtićima sprovode satanizaciju dece

0
1094

I pored upozorenja koja su se mogla čuti prethodnih godina, u nekim predškolskim i školskim ustanovama i ove godine se vršila satanistička indoktrinacija dece!

kuce-noc-vestica-26-620x330

Više godina unazad, i u Srbiji se, kao posebna vrsta kulturog surogata, ili bolje reći antikulturnog promovisanja jednog od produkata civilizacije smrti koja se sa zapada, a posebno iz Sjedinjenih američkih država širi po svetu, počelo pojavljivati obeležavanje tzv. „helloween-a“ ili kako je na srpskom nazvana „noći veštica“ i nametanje iste kao nekakvog tobože praznika.

Da se ne radi ni o kakvom prazniku, već o pagansko-satanističkom obrednim radnjama i ritualima naša javnost je upozoravana više puta i sa više mesta. Međutim i pored upozoravanja i informisanja javnosti o kakvom događaju se radi šta ga sve prati, gde se odvija i koji je njegov pravi i simbolički smisao, i ove godine je nastavljeno s usiljenim nametanjem ovog antipraznika i njegovim umetanjem u naš javni prostor.

Ono što u najvećoj meri zabrinjava i što nikako ne sme ostati van pažnje javnosti i nadležnih institucija je to da se ovaj, treba otvoreno reći kriminalni čin, uselio i u predeškolske ustanove. Kada znamo da savremena pedagogija danas priznaje da se dečije duhovne i duševne sklonosti, dečije navike i čitav vrednosni sistem, koji ih kasnije prati kroz život, u najvećoj meri, i do 50%, formira do semogodišnjeg uzrasta, onda moramo biti svesni koliko je važno sve što se u tom uzrastu deci utiskuje u duše.

Tokom cele prošle nedelje u povereništvo Pokreta Dveri u Novom Sadu, a mi smo proverili i saznali da se slično dešava i u drugim gradovima Srbije, stizale su informacije o obeležavanju tzv. „noći veštica“. Između ostalih do nas je došla informacija da su i neki državni vrtići bili u dane oko 01. novembra ukrašavani bundevama, metlama, „veštičicama“, „vampirčićima“ i ostalom nesuvislom simbolikom ove skaradne manifestacije. Da se slično dešava i u privatnim predškolskim ustanovama, i to u još masovnijem obimu, potvrđeno nam je iz više izvora. Najčešće se s ovom morbidnom maskaradom deca upoznaju kroz učenje engleskog jezika, što je naročito izraženo u osnovnim školama gde su nastavnici engleskog jezika promoteri „noći veštica“.

Da Vas podsetimo:  Vraća nam se obavezni vojni rok, jubilarni sedamnaesti put od kako su ga ukinuli

Najpre se, i obično sve predstavlja kao zgodna prilika da se deca maskiraju i igraju, uz objašnjenje onima koji na to podozrivo gledaju kako tu nema ništa strašno, kako je to samo igra i sl… Možda u sopstvenoj samoobmani neki od zagovornika i promotera „helloween-a“ ne vide suštinsku rugobnost i nakaznost istog, ali to ne može biti opravdanje za indoktrinaciju dece „veštičarenjem“, „vampirisanjem“ maskiranjem u kosture i ostalu simboliku smrti. Mi smo se interesovali kod vaspitačica zaposlenih u «Radosnom detinjstvu» i saznali da se sve to radi i provlači bez ikakvog utemeljenja u zvaničnom programu za rad sa decom i da ako neko tome uči decu, to radi na svoju ruku. Postavlja se pitanje da li su ti vaspitači i nastavnici pokušali ikada da pričaju istoj toj deci o anđelima, Vaskrsenju i večnom životu i onome što predstavlja istinsku tradiciju srpskog naroda i ostalih hrišćanskih naroda na ovim prostorima koja je ukorenjena u veri u Isusa Hrista i na kojoj se bazira i hrišćanski i građanski moral i sve životonosne vrednosti i kojoj (prema zvaničnoj statistici i popisu) pripada ogromna većina stanovnika Srbije…

Da se u zemljama koje ozbiljno razmišljaju o svojim mladim naraštajima i njihovom duhovnom zdravlju ovoj manifestaciji ne prilazi kao kod nas s poslovičnim „lako ćemo“ dokazuje primer iz susedne Hrvatske gde je Centar za predškolski odgoj isključiv kada je u pitanju obeležavanje „helloween-a“ i zabranjuje bilo kakve aktivnosti koje asociraju na tu proslavu. Slično je i u nama bliskoj Rusiji gde je u nizu oblasti zabranjeno obeležavanje „noći veštica“, a pokrenuta je i inicijativa da se zabrani i na državnom nivou uz obrazloženje da je nedozvoljivo da „se aktivno nameću način života i ponašanje koji nisu nimalo svojstveni ruskoj kulturnoj tradiciji, jer, mi imamo svoje davnašnje praznike koji makar ne protivreče normama religiozne etike i opšteljudskog morala. “

Da Vas podsetimo:  Bolje da SANU ne postoji nego da posluži kao oruđe potčinjavanja naše zemlje njenim neprijateljima

Ovom prilikom želimo da podsetimo našu javnost da se još pre šest godina Eparhija bačka oglašavala zbog zloupotrebe dece ovim povodom i da je tada eparhijski Katihetski odbor uputio kritiku jednoj privatnoj dečjoj igraonici i Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ uz konstataciju „da je nedopustivo da se najveća vaspitno – obrazovna ustanova za decu predškolskog uzrasta u našem gradu koristi u tu svrhu.“

Zbog nastavljanja ovakve prakse u predškolskim ustanovama i zbog svega napred rečenog Pokret Dveri o svemu prikuplja podatke i o svemu će obavestiti nadležne institucije, a svima koji su u učestvovali organizovanju i promovisanju „noći veštica“ upućujemo poslednju molbu, apel i upozorenje, da prekinu s popularisanjem i nametanjem satanističkog antipraznika deci i da od sledeće godine naša komunikacija na ovu temu može biti samo formalno-pravne prirode i da će jezik kojim ćemo o ovome ubuduće govoriti biti jezik krivičnih prijava za zlostavljanje dece – po osnovu uznemiravanja dečje savesti, nanošenja duševnog bola deci i roditeljima i za narušavanje prava deteta po 6-oj tački Konvencije o pravima deteta koja kaže da „svako dete ima pravo da bude ponosno na svoje nasleđe i kontinuirani identitet svoje porodice“.

Info služba Dveri srpskih – povereništvo Novi Sad

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime