U Vučićevoj Srbiji izbori nikad ne prestaju

0
902

jeremic-vucic-1Političko glasilo premijera Aleksandra Vučića objavilo je da će 9. aprila verovatno biti raspisani opšti izbori, odnosno opet će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori zajedno sa predsedničkim.

Vučić preko “Informera” šalje poruku da postoji mogućnost da 9. aprila budu raspisani opšti izbori “o istom trošku” zbog “provere legitimiteta vlasti”.

Vučić je istu informaciju pustio i preko “Alo” i “Blica”.

Prvo, to ne bi sve bilo o istom trošku, budući da izbori na svakom nivou imaju svoju cenu. Ukoliko bi ponovo bili raspisani vanredni parlamentarni izbori, to bi značilo da je Vučić skoro dve milijarde dinara praktično bacio u kanalizaciju i pljunuo na 1,8 miliona građana Srbije koji su mu u aprilu dali još jedan mandat.

Podsetimo da je Vučić u jednom ranijem intervjuu rekao da će podneti ostavku ukoliko njegov kandidat ne pobedi na izborima, a u četvrtak je rekao da više ne želi da govori na temu izbora i tako odbio da kaže da neće izazvati još jedne vanredne parlamentarne izbore.

Zašto Vučić razmišlja o opštim izborima sledeće godine?

Vučić se nalazi u ozbiljnoj panici jer istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi Vuk Jeremić pobedio svakog Vučićevog kandidata na predsedničkim izborima.

Iako Vučić od objavljivanja tog istraživanja preko svojih medija svim silama pokušava da ugura Vojislava Šešelja u drugi krug predsedničkih izbora, nije mu pošlo za rukom da umanji rast Jeremićeve popularnosti.

Pošto vidi da Šešelj sigurno neće ući u drugi krug, Vučić planira opšte izbore da bi smetnuo pažnju glasača sa Vuka Jeremića ili nekog drugog kandiata.

Glasačima bi na opštim izborima bilo lakše da zaokruže sve opcije Aleksandra Vučića, nego da na predsedničkim izborima glasaju za jednu opciju, a na parlamentarnim za drugu.

Da Vas podsetimo:  Ekskluzivno: Danilo Vučić u zagrljaju sa kriminalcem

Spajanje vanrednih i parlamentarnih izbora izazvalo bi opšte rasulo u opoziciji. Taman su se ujedinili oko Saše Jankovića, a zbog parlamentarnih izbora morali bi da se razjedine.

To bi na neki način išlo u korist Vuka Jeremića, jer se opozicija ujedinila oko Jankovića protiv njega.

Da li će se Vučić kandidovati na predsedničkim izborima diktira isključivo rejting Vuka Jeremića, jer mu je on najveća pretnja.

Ukoliko Jeremićev rejting počne da opada, Vučić bi odneo pobedu na predsedničkim izborima, pa čak i da kandiduje Zoranu Mihajlović.

Međutim, ukoliko Jeremićev rejting nastavi a da raste, Vučić će biti primoran da se kandiduje, iako je više puta izjavio da to neće uraditi.

Kako bi izbegao sopstvenu kandidaturu, treća opcija su još jedni vanredni parlamentarni izbori.

Šta je sve Vučić radio kako bi sprečio Jeremića?

1. Vučić je svim svojim medijima rekao da podrže Vuka Jeremića u Ujedinjenim nacijama. Vučić se vodio logikom: Ako Jeremić ostane u UN, neće se kandidovati na predsedničkim izborima u Srbiji.

2. Kada je saopšteno da je Jeremić izgubio u UN, Vučić je protiv njega pokrenuo neverovatnu medijsku hajku. Izmišljenim informacijama je pokušao da ga diskredituje. Nije mu uspelo jer je Jeremićev rejting nastavio da raste.

3. Pokušao je veštački da kreira javno mnjenje tako što je više puta sugestivno rekao da će Šešelj ući u drugi krug. Svim je jasno da je to apsolutna laž. Vučić svojim suptilnim lažima pokušava veštački da ugura Šešelj u drugi krug kako bi eliminisao Jeremića ili nekog drugo kandidata opozicije. Ukoliko Šešelj uđe u drugi krug, svi građani Srbije bi glasali za Vučićevog kandidata, pa makar to bila i Zorana Mihajlović.

Da Vas podsetimo:  Kada deca napuštaju roditeljski dom: Crnogorci sa 33 godine, a Srbi…

4. Vučić je organizovao i izmišljene Fejsbuk predsedničke izbore preko kojih pokušava da stvori sliku da će se on i Šešelj sigurno naći u drugom krugu pravih predsedničkih izbora. Teleprompter.rs je otkrio da je Vučić platio arapske i indijske botove da glasaju za njega.

5. Vučić ne isključuje opciju da će opet izazvati vanredne parlamentarne izbore jer će mu to biti poslednja slamka spasa. Vučić očigledno veruje da će mu vanredni parlamentarni izbori ujedno doneti i pobedu na predsedničkim. Cilj je da se napravi očigledno nemoguć scenario za Jeremića ili nekog drugog kandidata opozicije.

Neverovatno je smešno pratiti koliko je Vučića poremetio Jeremićev iznenadni skok rejtinga! Spreman je bukvalno na sve samo da bi sprečio Jeremićev ulazak u drugi krug predsedničkih izbora.

Ne morate verovati istraživanjima javnog mnjenja. Potrebno je samo da posmatrate Vučićeve panične poteze. Očigledno je da Vučić bolje od nas zna da postoji ozbiljna šansa za poraz na predsedničkim izborima.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime